İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi'nden istifa etti

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. Çelebi, “Israrlı uyarılarına rağmen, ‘ben’ değil ‘biz’ olamadıklarından, kuruluş ilkelerine ve rotasına aykırı tutum ve söylemlerden ötürü" istifa ettiğini bildirdi.
 Tarih: 25-02-2022 12:03:00
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi'nden istifa etti

Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile parti üyeliğinden de istifa ettiğini açıkladı. Çelebi, bir ay önce de parti üst yönetiminden ayrılmıştı. Çelebi’nin açıklaması şöyle:

“Israrlı uyarılarıma rağmen, ‘ben’ değil ‘biz’ olamadığımızdan, kuruluş ilkelerine ve rotasına aykırı tutum ve söylemlerden, parti kurulları işletilmeyerek ortak akıl devre dışı bırakıldığından, partinin büyümesi azimle devam ettirilmediğinden, gençlerin dinamizmine ve heveslerine ket vurulduğundan, iftira üreten ve yayan, ayrımcılık yapan kişilere disiplin işletilmeyerek göz yumulmasından ötürü Memleket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.

Kurucuları arasında büyük umutlarla yer aldığım partimizin her üyesi ailemdendir. Hepsi başımın tacıdır. Azimli çalışmalarıma hepsi şahittir. Bu istifanın sorunların çözülmesine vesile olması dileklerimle başarılar diliyorum.

Görev sürem dahilinde bütün yurttaşlarımızın ve Memleket’imizin Yüce Meclis’te sesi olmaya devam edeceğim.”

Çelebi, 24 Ocak 2022 tarihinde yine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinin genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Çelebi, “Ailemdeki sağlık sorunları nedeniyle parti görevimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Partiye/yöneticilerimize zarar verecek açıklamalar yapmayalım lütfen. Mücadeleye devam” demişti.

Çelebi’nin Memleket Partisi üyeliğinden istifa etmesi ile birlikte partinin TBMM’deki sandalye sayısı üçten ikiye düştü. Çelebi ile birlikte Meclis’teki bağımsız milletvekili sayısı altıya yükseldi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI