Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi

Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner'in şikayeti nedeniyle hakkında dava açılan gazeteci Barış Pehlivan tahliye oldu. Cezaevi çıkışında Pehlivan, 'ben dün nasıl gazetecilik yaptıysam, bugün de aynı kararlılıkla devam edeceğim' dedi.
 Tarih: 17-11-2023 17:45:24
Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi

 


"Mide bulandıran" öykü başlıklı yazısı nedeniyle Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner'in şikayeti sonucu hakkında dava açılan gazeteci Barış Pehlivan, 3 aydır Maltepe Cezaevi'nde bulunuyordu. Aydıner'in şikayetinden vazgeçmesi üzerine dava düşürüldü. Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, dilekçe sunarak denetimli serbestlik kararı talep etti. Anadolu 4. İnfaz Hakimliği, avukatın talebini değerlendirerek gazeteci Barış Pehlivan'ın denetimli serbestlikle cezaevinden çıkarılmasına karar verdi. Pehlivan, hakimliğin kararı sonrasında tahliye edildi.

Cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan gazeteci Barış Pehlivan, üç aylık hukuki sürecin ardından denetimli serbestlikle tahliye edildi. Pehlivan, yaşadığı süreci "hiç olmaması gereken" bir dönem olarak nitelendirirken, hakkını savunmak için verdiği mücadeleye vurgu yaptı. Pehlivan'ın ifadelerine göre, "Benimkisi sadece küçük bir simge. Okyanustaki kum tanesi gibi. Böyle süreçleri daha az gördüğümüz bir Türkiye'ye kavuşuruz" diyen gazeteci, dün nasıl gazetecilik yaptıysa, bugün de aynı kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Açıklamasında Türkiye'deki yanlışları yazmaya devam edeceğini dile getiren Pehlivan, "93-94 gün açık cezaevinde kaldım. Bu davanın beraatla sonuçlanması gerekiyordu. Hiç açılmaması, olmaması gereken bir davaydı. Ben yasal çerçevede bir köşe yazısı yazdım. Yasal belgelere dayanarak bir dava yazısı yazdım. Bunu gerekçe sunarak beni cezaevine attılar" şeklinde konuştu. Barış Pehlivan'ın tahliyesi, Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner'in şikayetinden vazgeçmesi sonrasında gerçekleşti. Gazeteci, hukuki süreçte verdiği mücadeleyi ve yaşadığı süreci basın mensuplarına aktardı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI