Umre dönüşü virüs teşhisi

Corona virüsü Türkiye’deki vaka sayısı da artış gösteriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 6. Vakanın umrede gelen bir Türk vatandaşın olduğunu açıkladı.
 Tarih: 15-03-2020 09:01:25
Umre dönüşü virüs teşhisi

 

Sağlık Bakanı’nın açıklamasına göre ikinci corona virüsü vakası ve ilk corona virüsü vakasının yakın çevresinden. Bu sebeple iki vakanın da aynı şehirde olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca corona virüsü tespit edilen 3 kişinin de ilk vakayla temas içinde olanlardan tespit edildiğini belirtildi.

“14 GÜN RAPOR ALABİLİRLER”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada yurt dışından gelenler hakkında açıklamada bulundu. Açıklaması şu şekilde;

‘‘Dün bir genelgeyle kamu görevlilerinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkışlarını yasakladık. Yurt dışından dönenlere 14 gün kuralı uygulandığını biliyorsunuz. Sağlık kuruluşlarımızdan 14 günlük bir rapor alınabilir. Bugün yayınlanan yeni karara göre, yurt dışından gelenlerin 14 gün izinli sayılmaları gerektiğine ilişkin bir karar çıkmış oldu.’’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Umreden yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez" dedi.

Dün umreden dönenlere tedbir amaçlı 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgi verildiğini aktaran Erbaş, "Halen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) bağlı şirketler de dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan’da bulunmakta olup, 15 Mart tarihi itibarıyla tamamı ülkemize dönmüş olacaktır" diye konuşmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Twitter paylaşımında son 5 bin 300 umrecinin de bugün yurda döneceğini belirterek bu kişilerden 14 gün boyunca evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini istedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI