Corona nedeniyle boşanmalar arttı

Çin’de ‘corona’ salgınıyla birlikte boşanmalar arttı.
 Tarih: 12-03-2020 11:59:50
Corona nedeniyle boşanmalar arttı


Bir aydan fazla süredir devam eden karantinada eve kapanarak baş başa vakit geçirmek zorunda kalan bazı çiftler boşanmaya karar verdi.

Şensi bölgesinin Şian şehrinde boşanmak için başvuru yapılan devlet daireleri boşanmak isteyen çiftlerle dolup taştı. Şian’daki bir boşanma dairesinde  1 Mart sonrası hemen her gün günlük limit olan 14 boşanma başvurusunu doldurdu.

Bir yetkilinin Global Times’a verdiği bilgiye göre salgın nedeniyle çiftlerin uzun süre evde kalması birtakım anlaşmazlıkları su yüzüne çıkardı. Ayrıca boşanma başvurusu yapılan devlet dairelerinin de bir aydır kapalı olması da ani arıtışın nedeni olarak sayılıyor. Genelde buna benzer artışların Çin yeni yılı tatili ve üniversiteye giriş sınavı sonrası görüldüğünü belirtti.

Şehirdeki Yanta bölgesinde de bir yetkili 18 Mart’a kadar bütün boşanma randevularının dolduğunu söyledi. Yetkili de bu artışı uzun süre evde kalmak zorunda kalmalarına bağlarken ani boşanma kararlarının sonradan pişmanlık getirdiğini vurguladı. Boşanma belgelerinin yazıcıdan çıktısı alınırken yeniden evlenmeye karar veren çiftlerin de olduğu belirtti.

Boşanmak ya da evlenmek için bu ofislerden bir gün öncesinden telefonla randevu alınıyor. İşlem 30-40 dakika sürüyor. Her çiftten sonra oda dezenfekte ediliyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI