Hrant Dink için insan zinciri

Hrant Dink, öldürülmesinin 13’üncü yılında AGOS gazetesinin önünde anıldı.
 Tarih: 19-01-2020 20:54:26   Güncelleme: 19-01-2020 21:59:26
Hrant Dink için insan zinciri

AGOS’un kurucusu ve ilk genel yayın yönetmeni Hrant Dink için, gazetenin eski merkezinin bulunduğu İstanbul Osmanbey’deki Sebat Apartmanı önünde bugün bir tören düzenlendi.

Anma törenine, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Gazetenin önünde toplanan grup, Hrant Dink'in öldürüldüğü saat 15.05’te saygı duruşunda bulunduktan sonra, her yıl olduğu gibi kendi sesinden konuşması sunuldu.

Üzerinde "Vazgeçmiyoruz" yazan pankartın asıldığı gazete binasının girişinde, "Hrant'ın Arkadaşları" insan zinciri oluşturdu.

Katılımcılar Dink'in öldürüldüğü noktaya kırmızı karanfil, mum ve nar bıraktı.

Yoğun katılımın olduğu törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP’den TBMM Başkanvekili Mithat Sancar da katıldı.

Bu yılın anma konuşmasını Agos gazetesinin penceresinden Dink’in arkadaşı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı yaptı. Fincancı, şunları söyledi:

“Birlikte yaşamayı, çok dilli ve kültürlü olmayı başaramadığımız gibi yarattığımız kuraklıktan da uyanmaz olduk. Biz yüzleşmedikçe, onarmadıkça yaralarımızı, her yeni güne yaralarımız büyür ve yenileri açılır oldu. Sözümüz var Hrant’a, yaralarımızı birlikte onarmak boynumuzun borcudur."

Hrant Dink için, İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Los Angeles, Londra, Berlin, Viyana ve Amsterdam gibi çeşitli merkezlerde de etkinlikler düzenlendi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI