anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın AİHM açıklamasına yanıt: “Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Ukrayna’ya hareket etmeden önce söylediği, "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız” sözlere ilişkin, "Erdoğan’ın açıklaması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne darbe vuran bir açıklamadır” dedi.
 Tarih: 03-02-2022 17:00:00
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın AİHM açıklamasına yanıt: “Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kadın İstihdam Buluşması sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı

TÜİK başkanının görevden alınmasının ardından bugün açıklanan ocak ayı enflasyon rakamlarını nasıl bulduğu yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Açıklanan enflasyon rakamı düşük bir rakam. Zaten ENAG’ın açıkladığı rakam bunun çok daha üstünde. Pazara, alışverişe gidince fiyatları zaten görüyorsunuz. Elektrik faturaları da bunun en açık kanıtıdır. Gerçek mutfakta. TÜİK onun istediği şekilde yanıt vermiş, 50’nin biraz altında göstermiş enflasyonu, Nebati Bey üzülmesin diye” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız” şeklindeki sözleri de sorulan Kılıçdaroğlu,  "Erdoğan’ın açıklaması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor, bizim ülkemizde anayasa, hukuk yok. Uluslararası sözleşmeleri tanımayız. Arzu ettiğimiz mahkemeden arzu ettiğimiz kararı çıkarırız anlamına geliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Eğer siz bir anayasa yapmışsanız, anayasada düzenlemeler varsa, o yasaya göre AİHM kararlarına uyacaksanız. Ve bunu zorunlu olarak bütün yargının uygulaması gerekiyor demeniz gerekirken hayır ‘Biz bunlara uymayacağız’ demeniz, ‘Bizim ülkemizde otoriter yönetim var, ben ülkemi istediğim gibi yönetirim, siz ne derseniz deyin’ anlamı çıkar. Bu Türkiye’nin itibarına vurulmuş ciddi bir darbedir, bunu kimsenin unutmaması lazım. Söyleyen kişinin de unutmaması lazım. Bu ülkede demokrasinin olmadığını biz biliyoruz. Ama demokrasinin olmadığını Erdoğan bütün dünyaya ilan etti.  Bu da bizim açımızdan son derece kritik bir süreç.”

  Kaynak: www.mansethaber.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI