anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

İstanbul Valisi Yerlikaya:14 daire sahibine 50'şer bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar’da bir apartmanda yaşanan patlamaya ilişkin, “Patlamadan dolayı maalesef dört yaralı var, maalesef birinin durumu ağır. Tedbir amaçlı bu binanın yanındaki dört apartman da boşaltıldı...14 daire sahibine 50'şer bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Evleri yapılıncaya kadar kira yardımını Bakanlığımız üstleniyor” dedi.
 Tarih: 08-02-2022 01:00:00
İstanbul Valisi Yerlikaya:14 daire sahibine 50'şer bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz

İstanbul'un Üsküdar İlçesi Validei Atik Mahallesi Abacıdede Sokak'ta öğlen saatlerinde 4 katlı bir binanın en üst katında doğal gaz patlaması meydana geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da akşam saatlerinde olay yerinde inceleme yaptı, bilgi aldı. Yerlikaya, patlamanın yaşandığı apartmanın önünde konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yerlikaya özetle şunları söyledi:

“Üsküdar Validei Atik Mahallemizde bugün 13.30 itibarı ile Abacıdede apartmanımızda maalesef bir patlama meydana geldi. Patlamanın sebebini henüz İtfaiye Daire Başkanlığı açıklamadı onların da kanaatleri doğal gaz sıkışması olduğu yönünde. Kesin ortaya çıkınca kamuoyu ile paylaşılacak. Patlamadan dolayı maalesef dört yaralı var, maalesef birinin durumu ağır. Dr. Lütfi Kırdar Hastanemizde tedavi ediliyor. Diğer üç yaralımız Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde. Saat 19.30 itibari ile bir yaralımız tedavi süreci bitirilerek taburcu edildi. Üsküdar’ımıza, herkese geçmiş olsun. Devlet olarak, valilik olarak hep birlikte yaralarımızı sarmak için bir aradayız.

“TEDBİR AMAÇLI BU BİNANIN YANINDAKİ 4 APARTMAN DA BOŞALTILDI”

Bu akşam, bu kardeşlerimizden yakın akrabalarına gitmek isteyenler yakın akrabalarına, 'Biz otelde kalmak istiyoruz' diyenleri, bu konuda düşünce beyan eden kardeşlerimizi de otelde misafir ediyoruz. Tedbir amaçlı bu binanın yanındaki dört apartman da boşaltıldı. Onlardan da otelde ya da akrabasında kalmak isteyenlere tercihleri kendilerine bıraktık.

Bu apartmanla ilgili belediyemiz hemen riskli yapı kararını aldı. Saat 19.00 itibarı ile yıkıma başladı, yarın yıkımı tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla tıpkı Kartal Orhantepe Mahallemiz Yeşilyurt Apartmanı'nda olduğu gibi süratle bu apartmanımız da en kısa zamanda 14 daire sahibine teslim edilecek.

“14 DAİRE SAHİBİNE 50'ŞER BİN LİRA NAKDİ YARDIMDA BULUNUYORUZ”

Bu süre içerisinde, o kardeşlerimize, hemen yarın sabah kaymakamlığımız, ilçe belediyemiz, valiliğimiz 14 daire sahibine 50'şer bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Evleri yapılıncaya kadar kira yardımını Bakanlığımız üstleniyor, kira yardımında bulunuyoruz. Bu gecelik boşaltılan 4 binadaki vatandaşımız başta olmak üzere, komşumuzdan camı, çerçevesi kırılan, buna benzer hasarı olanları da değerlendirdik. Sabah erkenden onların da gereği yapılacak."

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI