SON DURUM - İdlib’de sessizlik var

Rus haber ajansı TASS, bir Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı haberde İdlib'de ateşkesin sağlandığını duyurdu.
 Tarih: 10-01-2020 08:48:42   Güncelleme: 10-01-2020 08:52:42
SON DURUM - İdlib’de sessizlik var

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Tümgeneral Yuriy Borenkov, yaptığı basın açıklamasında İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde 9 Ocak saat 14.00 itibarıyla ateşkes ilan edildiğini açıkladı.

Rus askerlerin Halep ve Kamışlı vilayetlerindeki farklı rotalarda devriye nöbetlerini sürdürdüklerini aktaran Borenkov, Rus askeri uçaklarının ise Kvayres,Metras-Şvayhan-Ayn İsa-Mişraka-Bir Kantari-Bir Hamid el Ali-Kvayres güzergahında hava devriyesi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında İstanbul'da yapılan görüşmede İdlib konusu gündeme gelmişti.

Erdoğan, "İdlib'deki 'Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde sükunetin, İdlib konusundaki bütün anlaşmaların tamamen uygulanmasıyla sağlanması gerekliliği" vurgusunda bulunmuştu.

Bunun üzerine Türkiye, Rusya'dan bölgede ateşkes ilân edilmesini talep etmişti ve geçen ay konuyu görüşmeleri için Moskova'ya diplomat yollamıştı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI