DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin: “1 liralık memleket olduk”

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “Biz Avrupa’nın bedava iş gücü olacak, 1 liralık memleket olduk. Gürcistan ve Bulgaristan’daki komşularımızın ucuz pazarı haline geldik. Biz bu duruma düşmeyi hakketmiyoruz” ifadelerinde bulundu.
 Tarih: 15-12-2021 14:04:32   Güncelleme: 15-12-2021 14:13:32
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin: “1 liralık memleket olduk”

Harman Radyo’da “Hüseyin Bekar ile Gündemdekiler” programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, ülke gündemini ve yeni ekonomik sistemi değerlendirdi.

“Vadettikleri ‘Çin Modeli’ sefalettir, açlıktır”

“Nureddin Nebati’nin sıkleti Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı kaldıracak ölçüde değildir. Kendisinin böyle bir liyakati ve eğitimi yoktur. Böyle bir kapasitesi olsaydı biz desteklerdik. Memleketimiz yangın yerine dönmüş. Nureddin Nebati yanılıyor. Önlerinde herhangi bir ekonomik model bırakmadılar. Bunun için biz 24 Kasım’da ekonomik krize yönelik önerilerimizi sunduk. Bugün bize vadettikleri ‘Çin Modeli’ sefalettir, açlıktır. Bugün geldiğimiz noktada bu ülkeye Çin modelini önermek demek, milletin aklıyla alay etmek demektir. Biz Avrupa’nın bedava iş gücü olacak, 1 liralık memleket olduk. Gürcistan ve Bulgaristan’daki komşularımızın ucuz pazarı haline geldik. Biz bu duruma düşmeyi hakketmiyoruz. Cumhurbaşkanı bir ucube sistemle, iktisatta yer almayan bir sistemle ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanını ülkenin gerçekleriyle yüzleşmeye davet ediyoruz.” dedi.

“Tekrar güven kazanmak için akla ve bilime yönelmek gerekiyor”

Ülkenin mevcut durumu hakkında açıklama yapan İdris Şahin, “Bu iktidar ile çözüm bulunması mümkün değil. Derhal seçim sandığı milletin önüne konulmalı. Bugün itibariyle Türkiye’nin dışarıda en ufak bir güveni yok. İçerde birlik sağlanarak olur, hukuk ile olur. Siz Avrupa Konseyinin kurucu üyesisiniz ama ‘konseyin kararlarını uygulamayız’ diyorsunuz. AYM kararlarını yok sayıyorsunuz. Dışarıdaki ülkeler bugün tam manasıyla Türkiye’de keyfi bir yönetim olduğunun farkındalar. Tekrar güven kazanmak için akla ve bilime yönelmek gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Ekonomik kriz ve asgari ücret hakkında açıklama yaparak çözüm önerilerini sıralayan İdris Şahin, “Biz diyoruz ki; asgari ücret, mutlaka gerçek gıda enflasyonu artı refah payı -TUİK’in makyajlı rakamları değil- eklenerek belirlenmelidir. Rasyonel değerlendirmeler yapılmalıdır. Ekonominin bir diğer ayağı hukuk ve adalettir. Bir diğer ayağı ise güvendir. Bunların oluşması için yönetenlerin yapması gereken şeyler şunlardır:

1- Liyakat ve şeffaflık olmalı.

2- Her daim adaletli olunmalı ve Hukuk’a bağlı kalmalı

3-Ekonomiyi yöneteler doğruyu söylemelidirler.

4-Ortak akıl ile hareket edilmeli.

5-Verilen sözler tutulmalı.

6-Emanete ihanet edilmemelidir.

 

“Biz 18 aydır ‘DEVA’ damlalarını Anadolu topraklarına damlatıyoruz”

AKP’den ayrılışları ve DEVA Partisi’nin mevcut durumu hakkında açıklama yapan İdris Şahin, “Cumhurbaşkanı ve etrafındakileri uyardık ama kendileri ilkelerden uzaklaştılar. İlkelere dönmedikleri için devrimci bir hareketle AKP’den ayrıldık. Bu millete yapılanlar yanlıştır dedik ve iktidarın karşısına dikildik. Şu an geldiğimiz durumda DEVA Partisi ülkenin umudu haline geldi. Biz 18 aydır ‘DEVA’ damlalarını Anadolu topraklarına damlatıyoruz. ‘DEVA’ damlalarıyla bereket geleceğine inanıyoruz. Türkiye’de birbirini ötekileştiren, kutuplaştıran davranışlar yerine nezaket ve üslup ile sorunları çözeceğiz.” dedi.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkez
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI