anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Cumhurbaşkanımız perşembe günü Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Çatışma, kısa vadede Yunanistan'ın siyasilerine birtakım avantajlar sağlayabilir" dedi.
 Tarih: 12-10-2022 07:38:11
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Cumhurbaşkanımız perşembe günü Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Astana'da bir görüşme yapacağını belirtti. 

SoL Haber'in aktardığına göre; 24 TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Astana'da bir görüşme yapacağını ifade etti.

Bu görüşmeye Kazakistan'ın ev sahipliği yapacağını vurgulayan İbrahim Kalın; Özbekistan, Kırgızistan Azerbaycan, İran ve Katar'ında bu görüşmelere katılmasının beklendiğini açıkladı. Kalın "Orada o toplantı marjında Sayın Cumhurbaşkanımızın diğer liderlerin yanı sıra Sayın Putin ile de ikili görüşmesi olacak" ifadesini kullandı.

Kalın'ın açıklamalarından diğer ayrıntılarsa şöyle:

"Biz öncelikle diplomasinin kapısını açık tutmak istiyoruz. Savaşın şiddeti artacak gibi görünüyor. Artık diplomasinin zemininin kalmadığını düşünenler genelde yanılırlar. Aslında tam tersine diplomasi böyle dönemlerde daha da anlamlı hale gelir. Ben ilk bu savaş başladığında 24 Şubat gecesi saat 4-5 gibi gelen telefonla haberi almıştık. O andan itibaren zihnimde hep savaşın uzayacağını kurguladım ve maalesef öyle de oldu.

Bir soğuk savaş tarafı sıcak çatışma tarafı olacak. Bunu öngördüğümüz için diplomasinin kapısını hiçbir zaman kapatmayalım diye iki tarafa da hep söyledik. Savaşın şiddetinin arttığı dönemler oldu. Karşılıklı saldırıların olduğu dönemler oldu. Bütün bunlara rağmen biz önce Antalya Forumu'nda daha sonra İstanbul Forumu'nda biliyorsunuz tarafları bir araya getirdik. Tahıl sevkiyatı anlaşmasını yaptık esir mübadelesini yaptık nükleer santralin etrafında güvenlik sağlanması Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun yetkililerinin oraya gitmesini o ilk görüşmede İstanbul'da olduğu için bunları sağladık.

Cumhurbaşkanımız çok güzel diyor; 'Yunanistan, Türkiye ile aşık atacak bir ülke değil'. Kendi gücünün sınırlarını görerek Türkiye ile doğru ilişkiler içerisinde olması gerek. Çatışma, kısa vadede Yunanistan'ın siyasilerine bir takım avantajlar sağlayabilir. Bizim iki tarafın da enerjisini tüketecek bir rekabet içinde olmak gibi bir derdimiz yok."  

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI