NATO, Rusya'yı Ukrayna sınırlarından askerlerini çekmeye çağırdı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'yı güçlerini Ukrayna sınırlarından çekmeye çağırıyoruz. Bu, krizin barışçıl bir çözümüne yönelik önemli bir ilk adım olmalı" dedi.
 Tarih: 19-02-2022 13:41:03
NATO, Rusya'yı Ukrayna sınırlarından askerlerini çekmeye çağırdı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Münih Güvenlik Konferansı'nda, Rusya'yı Ukrayna çevresindeki krizi çözmek için önemli bir adım atmaya ve birliklerini Ukrayna sınırlarından çekmeye çağırdı.

Stoltenberg, "Rusya'yı güçlerini Ukrayna sınırlarından çekmeye çağırıyoruz. Bu, [krizin] barışçıl bir çözümüne yönelik önemli bir ilk adım olmalı" dedi.

NATO Genel Sekreteri, ittifakın "özlü bir diyalog yoluyla Moskova ile iş birliğine hazır olmaya devam ettiğini" de kaydetti.

Stoltenberg, Kuzey Atlantik İttifakı'nın Rusya'ya NATO-Rusya Konseyi'nde (NRC) konvansiyonel ve nükleer silahların kontrolü konusunda bir dizi görüşme önermeye devam ettiğini söyledi.

Stoltenberg, "Rusya'ya risk azaltma ve konvansiyonel ve nükleer silahların kontrolünü tartışmak için bir dizi toplantı düzenleme çağrımı yinelemek istiyorum." Dedi. Ayrıca Rusya'yı Ukrayna'daki kriz konusunda "diplomasi yolunu seçmeye" çağırdı.

Stoltenberg, "Mevcut kriz, Avrupa güvenliği için transatlantik ilişkilerin önemini gösteriyor. İki dünya savaşı ve Soğuk Savaş bize, güçlü transatlantik bağlar olmadan Avrupa'da gerçek bir güvenliğin olmadığını öğretti." dedi.

Son zamanlarda Batılı ülkelerde olduğu gibi Kiev'de de Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ihtimaline ilişkin açıklamalar yapılıyor. Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Basın Sekreteri Dmitry Peskov, bu tür bilgileri boş ve gerilimin asılsız tırmanması olarak nitelendirdi. Rusya'nın kimseye tehdit oluşturmadığını vurguladı. Aynı zamanda Peskov, bu tür açıklamaları haklı çıkarmak için provokasyon olasılığını dışlamadı ve güneydoğu Ukrayna'daki krizi çözmek için güç kullanma girişimlerinin en ciddi sonuçlara yol açacağı konusunda uyardı.

  Kaynak: www.mansethaber.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI