Hayvana zulmeden yandı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu, hayvanlara karşı yapılan zulmü “federal suç” olarak kabul etti.
 Tarih: 07-01-2020 16:18:51
Hayvana zulmeden yandı!

ABD Senatosu’nda kabul edilen yasa tasarısı, hayvanlara zulmedilmesini para cezası kesilebilecek ve 7 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek federal suç kapsamına alıyor.

Bugüne kadar federal yasalar yalnızca hayvan dövüşünü yasaklıyordu ve hayvana karşı yapılan zulüm eylemi yalnızca ticari amaçla kameraya kaydedilmişse suç kapsamına giriyordu. Ancak işkence eyleminin kendisi bugüne kadar yasaklanmamıştı. Yeni alınan karar ile,  “PACT” adı verilen “Hayvanlara Karşı Zulmü ve İşkenceyi Önleme Yasası” oybirliğiyle kabul edildi.

Yeni tasarı, canlı memeli hayvan, kuş, sürüngen ve amfibiğin kasıtlı şekilde ezilmesini, yakılmasını, boğulmasını, kazıkla öldürülmesini ya da bedeninin başka şekilde yaralanmasını yasaklayacak. Failler yasalar karşısında eylemlerinden sorumlu tutulacak.
İnsancıl Kurtarma İttifakı’ndan Chris Schidler, “Memurlarımız her yıl binlerce hayvan zulmü vakasını soruşturuyor. Öyle yerler var ki eğer bu yasa daha önce yürürlüğe girseydi adalet uygun şekilde sağlanırdı’’ dedi. (Kaynak: VOA Türkçe)

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI