anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Şili’de seçimleri sosyalist aday Gabriel Boric kazandı

Şili'de düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde seçmenlerin yüzde 55,87'sinin oyunu alan 35 yaşındaki sosyalist aday Gabriel Boric, ülkede seçilen en genç devlet başkanı oldu.
 Tarih: 20-12-2021 11:21:23   Güncelleme: 20-12-2021 11:29:23
Şili’de seçimleri sosyalist aday Gabriel Boric kazandı

Şili Seçim Servisi’nin (Servel) verilerine göre "İtibarı Destekliyorum" ittifakının sosyalist adayı Gabriel Boric, dün yapılan ikinci tur seçimlerde oyların yüzde 55,87’sini alarak ülkenin yeni devlet başkanı oldu. Gabriel Boric, siyasi kesimlere birlik çağrısında bulundu, tüm Şili halkı için çalışma sözü verdi. Cumhuriyetçi Partinin sağ görüşlü adayı Jose Antonio Kast ise yüzde 44,13 oy aldı.

Devlet başkanlığı görevini herkes için devralacağını vurgulayan Boric, “Sadece dört duvar arasından yönetmeyeceğim, bizi veya diğer alternatifleri seçen tüm Şilililer için Devlet Başkanı olacağım” dedi.

Zor zamanların geleceğini belirten Boric, "Ülkemizin son yüz yılda yaşadığı en kötü salgının sosyal, ekonomik ve sağlık alanındaki sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağız. Zor olacak, buna şüphe yok ancak tarihimizden ders alarak kısa ama sağlam adımlarla ilerleyeceğiz” diye konuştu.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI