anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Savcı değişmedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen Sinan Ateş’in soruşturmasına dair yaptığı açıklamada savcı değişikliği yapılmadığını söyledi.
 Tarih: 19-01-2023 11:51:41
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Savcı değişmedi

 Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada ikinci bir savcı görevlendirildi, olayın başından beri soruşturmaya bakan savcı ise izne ayrıldı. Yeni savcının görevlendirilmesinin ardından MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş’ın serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ateş soruşturmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca maktül Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili olarak yapılan bir kısım haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” dedi.

‘13 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 4 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ KONTROL UYGULANDI’

Soruşturmada cumhuriyet savcısının değiştirildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirten Savcılık konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Anılan soruşturmada Cumhuriyet savcısının değiştirildiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi olayın kapsamına binaen mevcut Cumhuriyet savcısına ilaveten bir Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilerek iki Cumhuriyet savcısının soruşturmayı birlikte yürütmesine karar verilmekle, olayın ardından mevcutlu olarak soruşturma evrakının getirildiği tarihte nöbetçi olan başsavcı vekilinin kontrolünde devam etmekte iken iş bölümü çerçevesinde soruşturma tevzi edilerek suç vasfına göre ve çalışma yönergesi uyarınca ilgili başsavcı vekilince koordine edilmektedir. Halihazırda soruşturma kapsamında 13 şüpheli tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır ve soruşturma titizlikle yürütülmektedir.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI