anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

EPDK: 40 şirket 11 milyar lira ödeme yapacak

EPDK, sehven ya da kasti olarak EPİAŞ’a yapılan gerçek dışı bildirimler sebebiyle 40 şirket hakkında idari soruşturma açılmasına ve 10 milyar 208 milyon 222 bin 680 TL’nin geri ödenmesine karar verdi.
 Tarih: 16-01-2023 07:42:51
EPDK: 40 şirket 11 milyar lira ödeme yapacak

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu (EPDK) 40 şirket hakkında başlattığı idari soruşturma sonucu 10,2 milyar liranın geri ödenmesine karar verdiğini duyurdu. 

Bloomberg'de yer alan habere göre; Kurul'un internet sayfasında yer alan açıklamasıyla, sehven ya da kasıtlı olarak Enerji Piyasası İşletme A.Ş.'ye yapılan gerçek dışı bildirimler nedeniyle başlatılan soruşturma sonunda 10,2 milyar lira ceza verildiği duyruldu.

Özellikle son aylarda uluslararası piyasalarda yaşanan olağanüstü maliyet artışlarının ülkede arz güvenliğini sekteye uğratmaması ve tüketicilerimizin de bu maliyet artışlarından korunması için Azami Uzlaştırma Fiyat (AUF) mekanizması kurum tarafından uygulanmaya alındığı hatırlatılan açıklamada, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren uygulanan ve Ekim ayında 6 ay için daha uzatılan AUF mekanizmasının da katkısı ile hiçbir santralın kapatılmadığı, enerji arz güvenliğinin sekteye uğramadığının altı çizildi.

"Perşembe günü yapılan toplantısında kurulumuz; bu anlaşmalar kapsamında sehven ya da kasıtlı olarak EPİAŞ’a yapılan gerçek dışı bildirimler sebebi ile 40 şirket hakkında idari soruşturma açılmasına ve 10 milyar 208 milyon 222 bin 680 TL’nin geri ödenmesine karar vermiştir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, cezanın faiziyle birlikte 11 milyar TL’yi aştığı, bu miktarın AUF mekanizmasının doğası gereği maliyet düşüşü olarak doğrudan tüketicilerin faturasına yansıtılacağı belirtildi.

İlgili şirketlere geri ödeme talimatının Cuma günü “kayıtlı elektronik posta” (KEP) yoluyla iletildiği aktarılan açıklamada, söz konusu şirketlerle ilgili idari soruşturmanın da kurum tarafından titizlikle yürütüleceği dile getirildi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI