anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Şeker hastası yakını için ürettiği ayakkabıyı, şimdi dünyaya ihraç ediyor

HATAY'ın Antakya ilçesinde, şeker hastası bir yakını için geliştirip ürettiği özel ayakkabıyla sektöre yeni bir pazar kazandıran ayakkabı üreticisi Mehmet Ali Yıldırım, bu ayakkabıyı dünyaya ihraç etmeye başladı.
 Tarih: 16-10-2020 10:59:26
Şeker hastası yakını için ürettiği ayakkabıyı, şimdi dünyaya ihraç ediyor

 

Antakya'da bulunan imalathanesinde normal ayakkabının yanı sıra diyabet hastalarına yönelik ayakkabı üretimi yapan Mehmet Ali Yıldırım, yaklaşık 27 yıldır bu sektörde faaliyet gösteriyor. Özel ayakkabının gerçekten işe yaradığını belirten Yıldırım, "Şeker hastası bir yakınımın bir takım sıkıntıları üzerine bu ayakkabıyı ürettik. Ayağında yara olması ve şişme olmasından dolayı buna bağlı olarak ayakkabının daralmasını göz önünde bulundurarak bir ayakkabı üretimi gerçekleştirdik" diye konuştu.

Özel üretim ayakkabının özelliğinden bahseden Yıldırım, ayakkabının esneyebilen, hava alabilen ve gerektiğinde de bir numara büyüyebilen özel bir derinden ürettiklerini anlattı. Ayakkabının, içerisinde bulunan akıllı sünger ile esneyebildiğini, hava alabildiğini ve dışarıdan gelebilecek darbelere karşı dayanıklı olduğunu aktaran Yıldırım, uzun süre ayakta duran ve aşırı kilolu insanlara çok iyi geldiğini gördüklerini kaydetti.

Ürettikleri özel ayakkabıyı şeker hastası yakınına verdikten sonra çok başarılı ve faydalı olduğunu gördüklerini ve seri üretime geçtiklerini dile getiren Yıldırım, "Şu an haftalık 250 çift, aylık 1000 çifte yakın üretip, Ortadoğu başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyoruz. Ayrıca Türkiye genelindeki birçok noktaya bu ayakkabıdan satıyoruz" dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI