anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

RTÜK üyeliğine, AKP kontenjanından Mete Hacıarifoğlu seçildi

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, RTÜK üyeliği için yapılan seçim sonucunda RTÜK üyeliğine, AKP kontenjanından Mete Hacıarifoğlu seçildi.
 Tarih: 02-11-2022 07:51:14
RTÜK üyeliğine, AKP kontenjanından Mete Hacıarifoğlu seçildi

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, RTÜK üyeliği için seçim yapıldı. Bir üst kurul üyeliği için İyi Parti Grubu Murat İde ve Çiğdem Akdemir’in, AKP Grubu ise Batuhan Mumcu ve Mete Hacıarifoğlu’nun isimlerini aday olarak bildirmişti.

RTÜK üyeliğine, AKP kontenjanından Mete Hacıarifoğlu seçildi.

NE OLMUŞTU?
AKP’li Taha Yücel'in  ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı olması ve RTÜK üyeliğinden istifa etmesinin ardından Meclis’teki sandalye dağılımına göre, boşalan RTÜK üyeliğine AKP’li bir ismin seçilmesi gerekiyordu. Ancak İsmail Koncuk’un İYİ Parti’ye katılması ile birlikte RTÜK’teki üye kontenjanı tekrar İYİ Parti’ye geçmişti.

Eski CHP ve Memleket Partisi Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin geçen hafta AKP’ye katılması ile birlikte, RTÜK üyeliğine yeniden AKP'li bir ismin seçileceği bilgisi verilmişti. Çelebi'nin AKP'ye katılmasının ardından RTÜK Başkanlığı'nın, TBMM'ye resmi yazı göndererek üyelik seçimi yapılması gerektiğini bildirmesi bekleniyordu.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, AKP üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamasının ardından açıklama yapan RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, “Fakıbaba’nın AKP’den istifasıyla birlikte boş olan RTÜK üyeliği İYİ Parti’ye geçer” demişti.

Ancak, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27 Ekim’de; TBMM bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, RTÜK üyeliği tartışmasına ilişkin, “Bu şekilde bir durum daha önce yaşanmamış. Kanun da bunu öngörmemiş... Burada hangi tarihteki husus dikkate alınabilir? Birisi seçimin yapıldığı gün, birisi başlatıldığı tarih, bir de üyelikte boşalmanın olduğu gün. Meclis Başkanı olarak 12 Ekim'de yazmışım yazıyı. Seçimin yapılacağı gün, o saat üye dağılımı değişiyor. Burada dolayısıyla günlük milletvekili değişimiyle yapılabilmesi mümkün değil" demişti.

Böylece üst kurul üyeliği kontenjanının AKP’ye geçtiği belirtildi.

İYİ Parti MECLİS'E ADAY İSİMLERİNİ BİLDİRMİŞTİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği için partisinin aday listesini TBMM Başkanlığı'na dün re'sen sundu. İYİ Parti’nin RTÜK üyesi adayları, gazeteciler Murat İde ve Çiğdem Akdemir idi. 

METE HACIARİFOĞLU KİMDİR?
Mete Hacıarifoğlu,1996-2003 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yaptı. 2003-2009 yılları arasında RTÜK’te uzman kadrosunda görevlendirildi. 2009-2013 yılları arasında AB Bakanlığı’nda geçici görevli personel olarak çalıştı. Daha sonra RTÜK’e döndü; 2013’ten bu yana araştırmacı kadrosunda Özel Kalem Müdür Vekili olarak görev yapan Hacıarifoğlu, TBMM'de yapılan oylama sonucu RTÜK üyesi oldu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI