anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

HDP: Özgürlük ve eşitlik yolunda ölümsüzleşenleri saygıyla anıyoruz

HDP, “Devrim ve sosyalizm mücadelesinin önder isimlerinden İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler ve daha adını sayamadığımız yüzlerce devrimci, Mayıs ayında faşizme karşı direnerek yaşamını yitirdi. Özgürlük ve eşitlik yolunda ölümsüzleşenleri saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
 Tarih: 18-05-2022 14:35:11
HDP: Özgürlük ve eşitlik yolunda ölümsüzleşenleri saygıyla anıyoruz

HDP’den yapılan açıklamada, halkların eşit, özgür, adil ve demokratik şekilde, birlikte yaşaması için bu topraklarda on binlerce devrimci, sosyalist ve yurtseverin yaşamını yitirdiği anımsatıldı. Mayıs ayının, Türkiye demokrasi ve devrim mücadelesinde sayısız ismin ölümsüzleştiği ayların başında geldiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bu uğurda hayatını kaybedenler ortak değerlerin ve gelecek güzel günlerin umudu olarak tarihin temiz sayfalarındaki yerlerini aldılar. Halklarımızın geleceği ve kolektif yaşamı için mücadele eden devrim ve sosyalizm mücadelesinin önder isimlerinden İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler ve daha adını sayamadığımız yüzlerce devrimci, Mayıs ayında faşizme karşı direnerek yaşamını yitirdi. 18 Mayıs 1973 tarihinde ser verip sır vermeyen, Diyarbakır zindanlarında devrim ve özgürlük ateşini harlayıp, faşizmi yenilgiye uğratan İbrahim Kaypakkaya, direnmenin adı olarak mücadele tarihindeki yerini aldı.

31 Mayıs 1971 tarihinde Sinan Cemgil ve arkadaşları, emperyalizme ve her türden gericiliğe karşı Nurhaklarda özgürlüğün ve direnmenin adı oldular. Türk ve Kürt halkının ortak mücadelesine atılan ve bir komplo sonucu 18 Mayıs 1977 Antep’te katledilen Haki Karer, bu topraklardaki enternasyonalist mücadelenin tohumlarını attı. 12 Eylül 1980 askeri faşist darbesinin tüm zulüm ve vahşetine karşı boyun eğmeyen ve tarih sayfalarında Dörtler olarak yer edinen Ferhat Kurtay, Mahmut Zengin, Eşref Anyık ve Necmi Öner, bedenleriyle özgürlük meşalesine dönüştü.

HDP olarak; yeni yaşam, özgürlük ve eşitlik için mücadele eden, bu uğurda hiçbir kişisel beklentiye girmeden halklarımızın geleceği için en büyük bedeli ödeyen İbrahim Kaypakkaya, Sinan Cemgil ve arkadaşları, Haki Karer ve Dörtler şahsında Mayıs ayında halklarımızın gelecek umudu olan tüm devrimcilerin anıları önünde mücadele etme sözümüzü yeniliyoruz. Onların mücadele mirasını, bıraktıkları umudu daha büyüterek, demokrasiyi, özgürlüğü ve eşitliği bu topraklara mutlaka getireceğiz.”

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI