anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

CHP’li Kaya: Meclis iradesini yok sayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i kınıyorum

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Milletvekillerinin sorularına yanıt vermemesine sert tepki verdi. Kaya, “Meclis iradesini yok sayan, Milletvekillerini azarlar tarzda konuşan, sorularımıza yanıt vermeyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i kınıyorum” dedi.
 Tarih: 04-11-2022 19:48:14
CHP’li Kaya: Meclis iradesini yok sayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i kınıyorum

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu ve üniversitelerin 2023 yılı bütçeleri ele alındı. Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığının bütçesine ilişkin komisyonda bir sunum yaptı. Bakan Özer’in sunum sonrası muhalefet partilerinden gelen eleştiri ve sorulara yanıt vermemesi gerginliklere neden oldu. Bakan Özer’e tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya şu açıklamalarda bulundu:

“3 Kasım 2022 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir sunuş yaptı. Daha önceki sunumlarda ayrıntılı cetvellerin olduğu, ayrıntılı açıklamaların olduğu bir kitapçık vardı. Bu sunumda küçük bir kitapçıkla siyasi bir sunum tanıklık ettik. Özer’in sunumundan sonra 62 milletvekili arkadaşımız eleştiride bulunarak sorunlara dair soru sordular. Bakan Özer, bu soruların hiçbirine yanıt vermedi. 21 Köy Enstitüsünün durumunun ne olacağına, bu yıl ne kadar öğretmen atanacağına, engelli öğretmenlerin, ücretli öğretmenlerin, beden eğitimi öğretmenlerinin sorunlarına, Cumhuriyetin 100. Yılında 100 bin öğretmen ataması sorununa yanıt vermedi. Meclis iradesini yok sayan, Milletvekillerini azarlar tarzda konuşan, sorularımıza yanıt vermeyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i kınıyorum.”

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI