anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

CHP'li vekil Kaya: "Yüz yüze sınava mecbur bırakılmak kabul edilemez"

"Covid-19 riski nedeniyle yüz yüze eğitime katılmayan öğrencilerin yüz yüze sınava mecbur bırakılmaları eğitimde fırsat eşitliğinin yok sayılmasıdır; kabul edilemez" ifadelerini kullanan Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması için bir soru önergesi hazırladı.
 Tarih: 06-11-2020 14:41:02   Güncelleme: 06-11-2020 14:51:02
CHP'li vekil Kaya:

 

İlgili soru önergesi:

  1. Çocuklarını Covid-19 pandemisi nedeniyle okula göndermeyen ailelerin çocuklarına yüz yüze sınav dayatması mı yapılıyor?
  2. Yüz yüze eğitim-öğretimde Covid-19 bulaşma riski kabul edilirken, yüz yüze sınavda bulaşmayacağı mı varsayılıyor?
  3. Çocuklarını Covid-19 nedeniyle okullardaki fiziki koşullara güvenmediği için yüz yüze eğitim-öğretime göndermeyen ailelere; “Çocuklarınızı sınav için mutlaka okula getireceksiniz, karne notuna etki edecek.” şeklinde SMS ve WhatsApp mesajları gönderilerek baskı yapılmakta mıdır?
  4. Çocuklarını Covid-19 nedeniyle okullardaki fiziki koşullara güvenmediği için yüz yüze eğitim-öğretime göndermeyen ailelerin çocuklarına negatif ayrımcılık yapılarak, yüz yüze eğitim-öğretimin içeriğinden sorumlu tutulacakları doğru mudur?
  5. Yüz yüze eğitim-öğretimde dersliklerin 10-12 kişiden oluşacağı açıklanmasına rağmen, bazı okullarda derslik mevcudunun 25 ve daha üzerinde olduğu doğru mudur?
  6. Covid-19 riskine karşı gerekli güvenlik önlemleri alınmadan ve fiziki koşullar sağlanmadan yüz yüze eğitim-öğretimin başlatılması öğrencilerin, öğretmenlerin ve dolaylı olarak da ailelerin can güvenliğini tehdit etmiyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan, Yıldırım Kaya'nın sorularına cevap bekleniyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI