anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

60 yaşında okuma yazma öğreniyor

Van’da 60 yaşındaki Aslı İmre dokuz çocuğunu üniversiteden mezun etti, şimdi torunundan okuma yazma öğreniyor.
 Tarih: 28-12-2020 14:47:26   Güncelleme: 28-12-2020 14:51:26
60 yaşında okuma yazma öğreniyor

 

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı olarak çalışan Dr. Gürkan İmre, sosyal medya hesabından 60 yaşındaki annesinin okuma yazma öğrendiğine dair fotoğrafı paylaşınca binlerce beğeni aldı. Medyascope’a konuşan İmre, anne ve babasının Van’ın Edremit İlçesi’ne bağlı Çiçekçi Mahallesi’nde oturduklarını belirterek, “Annem erken yaşta evlenmiş, 10 çocuk doğurmuş. Bu çocuklardan üçü doktor oldu, dördü öğretmen, biri mühendis ve biri hemşire oldu. En küçük kardeşim ise halen lise eğitimine sürdürüyor. Annem Aslı İmre bizimle ilgilenmekten kendisine vakit bulamadı. Şimdi torunu Zeynep’ten okuma yazma öğreniyor” dedi.


“Yaz tatilini sevmez, okulların açılmasını dört gözle beklerdik”

Gürkan İmre, kardeşleriyle köyde ilkokulu okuduklarını ve yaz tatillerinde inşaatlarda çalışan babaları Celal İmre’ye yardım ettiklerini belirterek, “Okulda çocuklar genelde haziran tatilini iple çekerler ama bizler inşaatta çalıştığımız için haziranın gelmesini hiç istemezdik. Eylül ayında okulların açılmasını dört gözle beklerdik. Köyde ortaokul olmadığı için yatılı okuduk. Ben kardiyoloji uzmanı, bir kardeşim psikiyatri uzmanı ve diğer kardeşim aile hekimi olarak çalışıyoruz. Bir erkek kardeşim mühendis oldu, beş kız kardeşimden dördü öğretmen biri de hemşire olarak hayatını sürdürüyor” diye konuştu.

Gürkan İmre, köyde yaşayan annesi Aslı İmre’nin 60 yaşında okuma yazmayı torunundan öğrenmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, “Annem bizim defterlerimizden ve ders kitaplarımızdan harfleri tanıyordu ama bir araya getirip cümle kuramıyordu. Şimdi torunundan bunları öğreniyor. Biz kardeşler olarak kendisi ile ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI