anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Ali Mahir Başarır'dan Süleyman Soylu'ya: Hani ayakkabı numaralarına kadar biliyordun?

CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen Mersin’deki hain terör saldırısı üzerine ortak basın açıklaması yaptılar.
 Tarih: 05-10-2022 15:06:37
Ali Mahir Başarır'dan Süleyman Soylu'ya: Hani ayakkabı numaralarına kadar biliyordun?

CHP’li Ali Mahir Başarır sözlerine, “Bir polisimiz şehit oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine, Mersin’e, ülkemize başsağlığı diliyoruz. Bu terör örgütünü, bu eylemi destekleyenleri, yapanları bir kez daha lanetliyoruz” diyerek başladı.

PARTİMİZE LEKE SÜRMEK İÇİN MERSİN’E GELEN BİR İÇİŞLERİ BAKANI VAR
Hain terör saldırısı olduktan saatler sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Mersin’e geldiğini iade eden CHP’i Başarır, “Bizler, milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız ve tüm Mersin bu olayın faillerinin, o hainlerin bir an önce yargıya teslim edilmesini istiyoruz. Gerek valiyi gerek emniyet müdürünü aradık ama olayı çözmekten, terörü lanetlemekten öte bir içişleri bakanı Mersin’e gelip emniyeti, askeri, istihbaratı ve adliyeyi çalıştırmayacak hale getirdi. Eğer Süleyman Soylu Mersin’e gelmeseydi emniyeti, adliyeyi kendi haline bıraksaydı bu olay çözülmüş ve en sağlıklı bilgileri biz validen, emniyet müdüründen ve başsavcıdan almış olacaktık. Ancak olayı çözmekten öte partimize leke sürmek için Mersin’e gelen bir içişleri bakanı maalesef ki tüm ülkeyi üzmüştür” dedi.

SEN TERÖRİSTLERİN AYAKKABI NUMARASINI DAHİ BİLDİĞİNİ SÖYLÜYORDUN
İlk gün verdiği isim, daha sonraki açıklamalar ve bugün geldiğimiz nokta maalesef ki ülkedeki içişleri bakanının yalan söylediğini, iftira attığını ve bir partiye algı yapmaya çalıştığını gösterdiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Birkaç sorum var: 1-İlk gün o ismi sana kim verdi? 2-Üç gün sonra Giresun’da neden tamamen farklı isimleri ve olayları anlattın? 3-Münbiç’ten paramotorla 12 saatte önce kontrolümüzdeki Afrin’den sonra Hatay’dan sonra Adana’dan Tarsus’a gelip ve Tarsus’dan 4 ilçeyi geçip polis evine gelene kadar aklın neredeydi? Neden tespit edilmedi bu hainler? Sen teröristlerin ayakkabı numarasını dahi bildiğini söylüyordun ama sen daha Mersin’in plakasını bilmekten aciz bir adamsın. Sen önce bunun hesabını ver. Nasıl oluyor da 2 tane hain terörist 12 saat benim semalarımda uçuyor, Tarsus’a geliyor ve bu eylemi gerçekleştiriyor? Sen bunlarla uğraşmaktan çok partime ve belediyeme leke sürmek üzere kurgulanmış bir adamsın. Terör örgütünün yapmak istediği şey, bir eylem gerçekleştirmek ve bunun propagandasını yapmak. Bu hainlerin propagandasına yardımcı olan bir içişleri bakanısın sen. Senin görevin bu ülkede iç ve dış güvenliğini sağlayıp terörle mücadele etmek. Senin görevin iftira atmak değil Süleyman Soylu, senin görevin yalan söylemek değil. Bu ülkede suçsuz, günahsız insanları terörle ilişkilendirmeye hiç kimsenin bir hakkı yok. Bunun en çok faydası PKK denilen o lanet terör örgütüne olur ve sen bunu yapıyorsun. Sen onların ekmeğine yağ sürüyorsun. O yüzden bu içişleri bakanı kriminal Süleyman, fotoroman Süleyman bunun hesabını verecek. Mersin’de şehit cenazemizde, şehidimizin iki çocuğunun gözünün içine bakarak yalan söylüyorsun sen. O iki çocuğun ailesinin duygularıyla oynuyorsun 3-5 oy için. Bir gün sonra belediyemize gelip de operasyon yapıyorsun. 17 kişi alınmış, 17 kişiden 16sı tutuklu falan değil arkadaşlar. Daire başkanı tutuklandı. Mersin Akdeniz Belediyesi’ne kaymakamı belediye başkanı olarak kayyım atadı Süleyman Soylu. O tutuklanan daire başkanımız Bedrettin Gündeş senin atadığın kayyım belediye başkanının 1 yıl boyunca yardımcılığını yaptı. O zaman senin de ilişkin var. Artık edep diyorum, utanın” sözlerini dile getirdi.

MERSİN’DEN KARANLIK ELLERİNİZİ, KİRLİ ELLERİNİZİ, KARANLIK ALGILARINIZI ÇEKİN.
Mersin’i, Mersinlinin iradesinin rahat bırakılması gerektiği belirten CHP’li Başarır, “Havuz medyası lafımızı alıp alıp namert Ali Mahir Başarır diye anlatıyor. Tekrar söylüyorum, bir tek terör örgütü ile iltisaklı işçi belediyeye alınmamıştır, çalışmamaktadır. İçişleri Bakanı ve Olcay Kılavuz denilen o provokatör milletvekilinin söylemlerini bir kenara bırakırsak Mersin’in hemen hemen her köyünden bir insan çalışmaktadır. Mersin’den karanlık ellerinizi, kirli ellerinizi, karanlık algılarınızı çekin. Mersin’i rahat bırakın. Mersin’in seçilmiş, onurlu, şerefli, Mersin’e layık bir belediye başkanı vardır. Süleyman Soylu’dan da Olcay Kılavuz’dan da, bu algıyı yapan birçok utanmaz isimden de çok daha onurlu bir isimdir sayın Vahap Seçer. Milletvekilleri, partimiz, Mersin onun arkasındadır.
Soylu, sen söylediğin yalanların hesabını ver. Sen güvenlik zaafiyetinin hesabını ver. Sen terör örgütüyle paralel konuşuyorsun bunun hesabını ver.
Herkes şunu bilsin ki güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’de “Mersin’de hain terör saldırısında hayatını kaybeden polis kardeşimize Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileklerimi yeniden iletiyorum. Yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

BUNUN SORUMLUSU SAYIN VAHAP SEÇER DEĞİL, SİZSİNİZ!
Burada CHP’ye bir kumpas kurulduğunun ortada olduğunu ifade eden CHP’li Gökçel, “2019 yerel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı mensubu MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli tarafından daha seçimler yapılmadan CHP’li belediye başkanlarını seçerseniz su sayaçlarını teröristler okuyacak, belediyede teröristler çalışacak diye kumpas kurmaya o günden başladılar. Seçimden sonra bilakis Süleyman Soylu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyemiz üzerinden yaratılmaya çalışılan algı Mersin Büyükşehir Belediyesine kadar aslı astarı olmayan sözlerle uzatıldı. Aslında belediyelerimizde ihtiyaç olan personelin alımı ile ilgili yapılan kanuni işlemler gün gibi ortadadır. Özellikle adli sicil kaydı; adliyeden alınıyor. Daha sonra güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılarak çalışacak personel işe başlatılıyor. Bu iki kurumun da bağlı olduğu bakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı. Buradan soruyorum: Eğer teröristler belediyede işe başlamışsa bunun sorumlusu sayın Vahap Seçer değil, sizsiniz! Bu algıyı devam ettirebilme açısından sizin aslında her türlü provokasyonu yapacağınızı söylemek istiyorum. Biz teröristleri ve terörizmi asla kabul etmeyen ve her daim terörizmi lanetleyen bir siyasi anlayış içerisindeyiz. Bu algıyı yaratarak terörün de bundan kazanım elde ettiğini hepimiz biliyoruz. Teröristlerin de istediği zaten sürekli gündemde olmak. Buradan İçişleri Bakanı’na çağrı yapıyorum: Eğer bir tane terörist belediyemizde çalışıyorsa bir dakika bile beklemeyin” dedi.

Bugün terörizmi önleyecek olanların iktidarda yani cumhur ittifakı olduğunu söyleyen CHP’li Gökçel, “Kendi işinizi yapamıyorsunuz, ülkede terörizme mani olamıyorsunuz ve hiçbir sorumluluğu olmayan partileri terörle ilişkilendirmeye çalışıyorsunuz. Bunu asla kabul etmiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere söylediği: Mersinliler Mersin’e sahip çıkın. Biz hem Mersin’imize sahip çıkacağız hem de ülkemize sahip çıkacağız ancak Mersin’in, barış, kardeşlik ve huzur kenti olduğunu bilmeyen bazı siyasetçiler Mersin’in adını her gün terörizm ile anarak Mersin’den siyasi kazanım elde etmeye çalışıyor. O siyasetçi, o milletvekiline şunu söylüyorum: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği o sözü Mersinliler iliklerine kadar hissediyorlar ama senin Mersin’i terörle adlandırmanla bir kazanım elde edemeyeceksin” dedi.

ALGI OPERASYONLARI ELLERİNDE KALDI
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise “Mersin’de yaşanan alçak terör saldırısını kınıyoruz. Mersin bir barış ve kardeşlik kentidir. Her görüş, her inanç ve her etnik yapıdan insan bir arada kardeşçe yaşar. Mersin’in hedefe konulmasının nedeni bu. Büyükşehir Belediyesi ve başkanımız Vahap Seçer seçildiği günden bu yana halka hizmet ediyor. Yüz yıldır yolu olmayan köylere asfalt yaptı. Ayrımsız herkese gitti. 2 milyona yakın Mersinli bunu biliyor. Terör saldırısı sonrası AKP iktidarı yoksulluğu ve açlığı unutturmak için bunun üzerinden bir iftira kampanyası ve kumpas başlattı. Algı operasyonları ellerinde kaldı. Yalanları daha akşam olmadan ortaya çıktı. Büyükşehir belediyemizde çalışanları terörle iltisaklı göstermek kimsenin haddi değildir. Suçİşleri Bakanı hani ayakkabı numaralarına kadar biliyordu? Bunlar devleti de ayaklar altına alıyor. Devlet eliyle masım insanlara kumpas kurmak bunların işi oldu. Varsa ellerinde delil ve belge getirsinler” sözlerini dile getirdi.

POLİSİMİZE ŞEREFSİZ DİYEN O MİLLETVEKİLİNİ KAPININ ÖNÜNE KOY
CHP’li Başarır son söz olarak şunları söyledi: “Bu saatlerde biz basın açıklaması yaparken Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da grubunda konuşma yapıyor. Eğer Mersin’deki şehit polisimizi ve arkadaşlarını mutlu edeceksen, onları rahatlatacaksan bize iftira atma. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sen konuşurken senin karşında, seni coşkuyla alkışlayan Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz duruyor. Polisimize şerefsiz diyen o milletvekilini kapının önüne koy, Mersin ve Mersinli mutlu olacaktır, seni alkışlamasına izin verme”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI