anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

İstismarın önlenmesi için araştırma komisyonu kurulacak

6 yaşında bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması olayı ile her türlü çocuk istismarının önlenmesine ilişkin araştırma komisyonu kurulması, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
 Tarih: 04-01-2023 09:07:16
İstismarın önlenmesi için araştırma komisyonu kurulacak

İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kız çocuğunu müridi ile evlendirmesi sonrası gündeme gelen her türlü çocuk istismarının önlenmesine ilişkin araştırma komisyonu kurulması, TBMM Genel Kurulu'nde görüşüldü. 

Teklif, kabul edildi.

6 yaşındaki kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel’in 2020’deki ifadesi ortaya çıktı6 yaşındaki kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel’in 2020’deki ifadesi ortaya çıktı
NE OLMUŞTU?
İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G, 6 yaşında dini nikahla 'evlendirildiği' ve istismar edildiği gerekçesiyle babası Gümüşel ve dini nikahla evlendirildiği Kadir İstekli hakkında 2020 yılında suç duyurusunda bulunmuş, Konuyla ilgili başlatılan soruşturma geçtiğimiz günlerde sona erdi. Soruşturma kapsamında savcının o dönem iki kez tutukluluk talep ettiği ancak mahkemenin reddettiği ortaya çıkmıştı.

İstismar kamuoyunda büyük tepkiye neden olurken Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklanmıştı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI