Smokinli kadın / Gelinlikli erkek

Android telefonlara 100'den fazla yeni emoji, Unicode Konsorsiyumu tarafından 2020'de kullanıma sunulmak üzere onaylandı.
 Tarih: 30-01-2020 14:18:49   Güncelleme: 30-01-2020 16:04:49
Smokinli kadın / Gelinlikli erkek

Sputnik’in haberine göre akıllı telefonlara gelecek yeni emojiler arasında transseksüel bayrağı ve sembolü, smokin içindeki bir kadın ve gelinlik içindeki bir erkek gibi LGBTİ ve cinsiyet eşitliği temalı emojiler de bulunuyor.

Metin ve emoji için endüstri standardını belirleyen Unicode Konsorsiyumu, bu yıl kullanıcıların beğenisine sunulacak 100'den fazla yeni emojiyi onayladığını açıkladı.

Sözkonusu emojilerin eklenmesi, lezbiyen-gay-biseksüel-transseksüel- interseks (LGBTİ) topluluğundaki kullanıcılara emoji dilinde eşit temsil sağlamak için atılan adımların son örneği olarak dikkat çekiyor.

Cinsiyet eşitliği temalı emojiler, ilk kez 2008 yılında iPhone’lara kullanıma sunulmuştu.

2012 yılında ise Android platformu için yayınlanan emojiler, büyük bir ilgi ile karşılandı. Hem Apple hem de Google, 2019 yılındaki yazılım güncellemeleri ile emojilerdeki her bireyin renk ve cinsiyetten bağımsız olan seçeneklerini kullanıcılara sunmuş oldu.

PFLAG adlı LGBTİ merkezli bir organizasyonun sözcüsü Jean-Marie Navetta, 2019’da Business Insider'a verdiği demeçte, bu türdeki emojilerin insanların sosyal medyada kendilerini çok daha iyi bir şekilde ifade etmelerine yardımcı olduğunu söylemişti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BİLİM-TEKNİK Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI