anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

İsveç Dışişleri'nden İstiklal patlamasına kınama

Brüksel'de açıklamalarda bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Billström, Taksim'deki bombalı saldırıyı kınadı. Bakan, "Üçlü Muhtıra'nın şartları yerine getirilecektir" ifadelerini kullandı.
 Tarih: 15-11-2022 08:26:28
İsveç Dışişleri'nden İstiklal patlamasına kınama

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İstanbul Taksim'deki bombalı saldırıyı kınadı ve İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında yapılan NATO anlaşmasının şartlarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. Billström, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Dışişleri Bakanları'nın toplantısına katılmak için gittiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de açıklamalarda bulundu.

AA'nın aktardığına göre Billström, şunları kaydetti: "Bu tür terör eylemlerine maruz kalmış ülkelerle ve halkalıyla omuz omuzayız. Bu olayın, Türki ile İsveç arasında yapılacak görüşmelerini etkileyeceğini zannetmiyorum. Türk makamlarının soruşturmasını bitirmesini bekliyoruz. Söz konusu terör olduğu için tüm ülkelerle işbirliği yapmaya hazırız. Ayrıca Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde, 28 Haziran'da Üçlü Muhtıra imzalandı. Üçlü Muhtıra'nın şartları yerine getirilecektir." 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI