anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Hedef gösterilmişti: Avukat Aryen Turan gözaltına alındı

İzmir Barosu Genel Kurulu’ndaki konuşmasında 'kimyasal silah' iddialarının araştırılmasını isteyen ve konuşmasını “Jin jiyan azadi” sloganı ile sonlandıran avukat Aryen Turan gözaltına alındı.
 Tarih: 04-11-2022 10:19:11
Hedef gösterilmişti: Avukat Aryen Turan gözaltına alındı

İzmir Barosu'nun 22 Ekim’de gerçekleşen 2022-2024 Olağan Genel Kurulu'nda Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) adına yaptığı konuşmada 'kimyasal silah kullanıldığı' iddialarının araştırılmasını istediği ve konuşmasını "Jin jiyan azadî" sloganı ile sonlandırdığı için ırkçı saldırılara maruz kalan avukat Aryen Turan, gözaltına alındı. 

Yaptığı konuşma sonrası hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 24 Ekim’de soruşturma başlatılan Turan, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından gözaltına alındı. Turan’ın İzmir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldüğü öğrenildi.

İzmir’deki yerel haber platformları tarafından günlerdir hedef gösterilen Turan, son olarak AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak tarafından da hedef gösterilmişti. Yeni Şafak, Turan’ın katıldığı basın açıklamalarını yasa dışı olarak itham etmişti.

NE OLMUŞTU?
İzmir Barosu Genel Kurulu'nda Özgürlük için Avukatlar Derneği adına konuşma yapan Aryen Turan, Aysel Tuğluk ve diğer hasta tutukluların durumuna dikkat çekmiş, kimyasal silah kullanıldığı iddialarının araştırılması gerektiğini belirtmişti. Ayrıca HDP İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz’ı anarak kadın mücadelesine vurgu yapan Turan, konuşmasını “Jin jiyan azadi” sloganı ile bitirmişti. Sloganın ardından salonda bazı avukatlar Turan’a saldırıda bulunmuştu. 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI