anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Beyoğlu Sineması kapılarını kapattı: Ne zaman açılacağı ise belirsiz

Beyoğlu Sineması, maddi zorluklar nedeniyle bir süreliğine kapılarını kapattığını açıkladı. Sinema yönetimi, sinemanın yeniden açılacağı tarihin ve sürecin şu an için belirsiz olduğunu söyledi.
 Tarih: 29-07-2022 14:14:16
Beyoğlu Sineması kapılarını kapattı: Ne zaman açılacağı ise belirsiz

Koronavirüs salgını nedeniyle kapanan, daha sonra yarım kapasiteyle tekrar açılan sinema salonları, pandemi sürecinde oluşan zararın etkisinden hala çıkamadı. Pandemi öncesinde yıllık 70 milyon seyirciye ulaşan sinema salonları bu yılın ilk 29 haftasında 29 milyon seyirci topladı.

1989 yılında kurulan Beyoğlu Sineması, maddi zorluklar nedeniyle bir süreliğine kapılarını kapattığını açıkladı. Açık kalarak her geçen gün daha fazla zarara uğradıklarını belirten Beyoğlu Sineması yönetimi, işletmeyi devretmek için görüşmelere başladığını duyurdu.

"AÇIK KALABİLECEK MADDİ YÜKÜMLÜLÜKLERE SAHİP DEĞİL"
10 yıldır Beyoğlu Sineması'nın bulunduğu Halep Pasajı'nda çalışan Mehmet Aktaş, "Salgın nedeniyle toplu yerlerde bulunmaktan insanlar çekiniyorlardı. Zamanla yasaklar kalkınca burada bir etkinlik de yapıldı. Binlerce insan geldi; kimisi önlemini almıştı, kimisi almamıştı ama sonuçta iş yaptı. Şimdi iş yok, görmüşsünüzdür '20 gün kapalıyız' yazısı var. Onun öncesinde de kapalıydı. Yönetimin kirasının ödenmesi lazım, 90 bin lira elektrik faturası var, elektrik idaresi gelip kesiyor onlar açıyor. Su faturası da aynı şekilde. Her tarafa borcu var" dedi.

Beyoğlu Sineması yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, maddi zarara uğramamak için sinemanın bir süre kapatıldığını belirterek, "Şu an için Beyoğlu Sineması aktif olarak açık kalabilecek maddi yükümlülüklere sahip değil. Biz de bu süreçte açık kalarak her geçen gün zararın artmasından ise kapalı kalmasını tercih etmek durumunda kaldık. Bu konuyla ilgili gerek mal sahipleriyle, gerek dağıtımcılarla, gerek ise işletmeyi devredebileceğimiz opsiyonlar için görüşüyoruz. Ama şu an için herhangi bir gelişme yok" ifadeleri kullanıldı.

KAPANMA SÜRESİ BELLİ DEĞİL
Beyoğlu Sineması ayrıca sosyal medya hesabından sinemanın önünde asılı olan "20 Günlüğüne Kapalıyız" ibaresinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Beyoğlu Sineması'nın girişine asılan '20 Günlüğüne Kapalıyız' ibaresi gerçeği yansıtmamaktadır. Halep Pasajı yöneticilerinin gün içerisinde gelen soruların önüne geçmek için astığını belirttiği bu not hızlıca kaldırılmıştır. Beyoğlu Sineması'nın yeniden açılacağı tarih ve süreç şu an için belirsizdir. En kısa sürede yeniden kapılarımızı açmak için sabırsızlanıyoruz.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI