anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kızılay Haberi nedeniyle, BirGün muhabirine hapis istemi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkındaki haberi nedeniyle yargılanan BirGün muhabiri İsmail Arı’nın 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.
 Tarih: 12-10-2022 07:48:45
Kızılay Haberi nedeniyle, BirGün muhabirine hapis istemi

BirGün’ün muhabiri İsmail Arı’nın 6 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan “Kızılay Başkanı ile Genel Müdürü’ne kesilen para cezalarının belgelerine BirGün ulaştı” başlıklı haber nedeniyle yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün görüldü.

Arı’nın, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 58’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçlamasıyla yargılandığı davaya BirGün’ün avukatı Tolgay Güvercin katıldı. Şikâyetçi Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve avukatı ise bu duruşmaya da katılmadı.

SAVCI MÜTALAASINI SUNDU
BirGün’ün aktardıklarına göre savcı, esas hakkındaki mütalaasında, İsmail Arı’nın “Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kişisel veri niteliğindeki banka hesap bilgilerinin yer aldığı ödeme dekontunu yayımladığı” gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 136/1 maddesi ile TCK'nin 53’üncü maddesi kapsamında” cezalandırılmasını istedi.

Türk Ceza Kanunu’nun 136/1 maddesi ise kişilerin verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar cezalandırılmasını kapsarken TCK’nin 53’üncü maddesi ise kişinin belli bir süreyle bazı hakları kullanmasının yasaklanmasını kapsıyor.

Hakim, savunmaların yapılması için süre vererek davayı 27 Ekim tarihine ertelendi.

Davanın ardından açıklama yapğan DİSK Basın-İş, "Gazeteciler bedeli ne olursa olsun hakikati söylemekten vazgeçmeyecek" dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI