anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Kılıçdaroğlu: İktidara gelir gelmez PayPal yasağını kaldıracağız

Dünya Bankası ve dijital ödeme sistemlerinin yöneticileriyle görüşen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İktidara gelir gelmez PayPal yasağını kaldıracağız ve Web 3.0 platformlarını yaygınlaştıracağız" dedi.
 Tarih: 14-10-2022 09:05:32
Kılıçdaroğlu: İktidara gelir gelmez PayPal yasağını kaldıracağız

ABD'de temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Bankası ve dijital ödeme sistemleri yöneticileriyle görüştü.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan PayPal sisteminin Türkiye'de yasak olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Uluslararası dijital ödeme sistemleri, Dünya Bankası yöneticileri ve dijital sektör paydaşları ile buluştum. Türkiye’de girişimci gençler PayPal vb. kanallar sayesinde her yıl ciddi gelir elde ediyordu. Türkiye’nin her şehrinden tüm dünyaya katma değeri yüksek ürünler gidiyordu. Ne yaptılar? Yasakladılar" dedi.

Türkiye'nin PayPal'in yasaklı olduğu 6 yılda en az 6 milyar dolarlık kaybı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Sektörlere danışmadan yaptıkları işlerin bedeli çok yüksek oluyor. 6 yılda Türkiye en az 10 milyar dolar kaybetti. Girişimci gençlerimizi örseliyorlar. İktidara gelir gelmez PayPal yasağını kaldıracağız ve Web 3.0 platformlarını yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

"Girişimci ekosistemleri ana paydaşımız olacak" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye’deki ekonomik, bilimsel ve siyasal fetret dönemini bitireceğiz. Girişimcilerimizin, gençlerimizin özgürce var olacakları bir ülke çok yakın. Dünyanın ve ülkemizin en parlak zihinleri ile yapacağız bunu."

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI