anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

ABD'den Çavuşoğlu görüşmesi sonrası 'koordinasyon' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Washington'da bir araya gelen Antony Blinken, "Suriye ve diğer birçok konuda koordinasyonu sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.
 Tarih: 19-01-2023 11:54:32
ABD'den Çavuşoğlu görüşmesi sonrası 'koordinasyon' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Washington'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada 'koordinasyonu sürdürme' mesajı verdi. Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma Toplantısı kapsamında Çavuşoğlu ile 'birçok önemli konuyu ele aldıklarını' söyleyen Blinken, Twitter paylaşımında, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı sebepsiz savaşına NATO'nun yanıtı, Suriye ve diğer birçok konuda koordinasyonu sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?
Çavuşoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma toplantılarını kurumsallaştırmak ve yılda en az iki kez toplanmak üzere ABD'ye teklifte bulunduklarını söylemişti. Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye’nin F-16 talebi ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinin bağlantılı olmadığını, ABD Kongresinin bunları bağlantılı gibi göstermemesi gerektiğini söylüyoruz. Üçlü mutabakatın hayata geçirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI