anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Gazeteci Sedef Kabaş "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten gözaltına alındı

Gazeteci Sedef Kabaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı.
 Tarih: 22-01-2022 12:43:12
Gazeteci Sedef Kabaş

Gazeteci Sedef Kabaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı. Polis nezaretinde evinden alınan Kabaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kabas'ın ifadesinin alınmaya başladığını duyuran Avukat Poyraz, “Öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı.

Kabaş, Tele1'de katıldığı programda bir Çerkez atasözünü hatırlatarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Meşhur bir söz vardır; Taçlanan baş akıllanır diye ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır; Büyük baş bir hayvan saraya girdiği zaman, o kral olmaz, o saray ahır olur. Yani tam tersini ifade eder.” 

Adalet Bakanı Gül, Twitter’daki hesabından, Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Kabaş’a tepki gösteren Bakan Gül, “Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” dedi.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: www.mansethaber.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI