anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Scholz: Rusya ve NATO savaşına dönüşmemeli

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya silah sağlama konusunda ülkesinin tek başına hareket etmeyeceğini söyledi.
 Tarih: 10-01-2023 09:14:04
  Scholz: Rusya ve NATO savaşına dönüşmemeli

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Teşkilatı'nın, 12 Şubat’ta yenilecek Berlin Eyalet Meclisi seçimleri için yapılacak kampanyanın startını verdiği etkinlikte bir konuşma yaptı.

Ukrayna’nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün savunulması gerektiğini vurgulayan Scholz, bu ülkeye gerektiği sürece destek vereceklerini yineledi.

Scholz, ülkesinin Ukrayna’yı sadece maddi ve insani yardım değil, silah vererek de desteklediğini belirterek, Almanya'nın, ABD’den sonra İngiltere ile birlikte Ukrayna’ya silah veren en önemli ülke olduğunu ifade etti.

'Rusya ve NATO savaşına dönüşmemeli'
Ancak bu konuda sorumluluk içinde davranmaları gerektiğini vurgulayan Scholz, "Yaptığımız her şeyde Rusya ile NATO arasında bir savaşa dönüşmemesinden sorumluyuz" dedi.

Başbakan Scholz, gelecek haftalar ve aylarda da aynı istikamette devam edeceklerini belirterek, "Almanya tek başına hareket etmeyecek. Almanya, dostları ve müttefikleriyle ve özellikle transatlantik ortağımız ABD ile her zaman birlikte olacak. Böylesine tehlikeli bir durumda bundan başka her şey sorumsuzca olur" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI