anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

EPDK'nin kararına tepki yağdı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), koronavirüs salgını nedeniyle 3 ay süreyle elektrik ve doğal gaz faturaları için sayaç okuma yapmamasına tepki yağdı. Yurttaşlar karara, “Biz devlet ödesin diye beklerken, EPDK yeni karar aldı, Tüketmeden neyin ödemesi bu” diyerek tepki gösterdi.
 Tarih: 03-04-2020 12:44:07   Güncelleme: 03-04-2020 13:31:07
EPDK'nin kararına tepki yağdı

 

GEÇİCİ OLARAK FAALİYETİNİ DURDURAN İŞ YERLERİNDEN FATURA TEPKİSİ

Türkiye'de #evdekal çağrısı yapılan şu günlerde kapalı olan iş yerleri yetkilileri elektirik ve doğalgaz tüketimi yapmadıklarını belirterek , geçmiş 3 aya bakılarak ortalama fatura çıkarılmasına tepki gösterdi.

SONUNA KADAR ELEKTRİK VE DOĞALGAZ VERGİLERİ KALDIRILSIN”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer karara “Her kesim daralırken özel elektrik ve doğalgaz şirketleri de virüs için fedakarlık yapsın. Üç ar süreyle elektrik ve doğalgaz faturaları vatandaştan alınmasın. Üç ay sonrası yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgaz vergileri kaldırılsın” diyerek tepki gösterdi. 

“TÜKETMEDEN NEYİN ÖDEMESİ OLACAK?”

Eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Doğalgaz ve elektrik faturaları üç ay okunmayacak, faturalar bir önceki yılın aynı dönemindeki üç aylık ortalama üzerinden düzenlenecek. Oteller, restoranlar, lokantalar, kahveler, kafeteryalar, fabrikalar kapandı öğrenciler evleri terk etti. Tüketmeden neyin ödemesi olacak?” dedi. 

“DOĞACAK MAĞDURİYETLER DÜŞÜNÜLDÜ MÜ?”


Ekonomist Mustafa Sönmez de “Diyelim kafe, berber sahibiyim, diyelim anneme taşındım, 3 ay hiç doğal gaz, elektrik kullanmadım, sen nasıl eskiden kullandığım miktar üstünden fatura kesersin? Bu gibi durumlardan doğacak mağduriyetler düşünüldü mü?” ifadelerini kullandı. 

VELİ SAÇILIK

Dükkan kapalı, doğalgaz sarfiyatı yok. Olmayan harcamanın parasını mı ödeyeceğiz?


SEDEF KABAŞ 

Yandaş paçavralar: “Sayaçlar 3 ay okunmayacak” diye başlık atıp, adeta müjde veriyor! Sanırsın vatandaştan 3 ay para alınmayacak...

GANİ MÜJDE 

Doğalgaz sayaçlarının 3 ay okunmaması bizlerin hayrına bir iş değil ki. Kış ortalaması alacaklar ve biz mayıs ve haziran faturalarını bu ortalamaya göre ödeyeceğiz demektir. Yanlış anladıysam biri düzeltsin.,


CEMAL ENGİNYURT

Doğalgaz,Elektrik faturaları sayaç okunmadan,son 3 yılın ilgili ayların ortalamasıyla fatura gönderilecekmiş. Sayın Cumhurbaşkanım 
@RTErdogan BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYE kampanyası başlatmışken,kampanyaya 2 ay fatura yollamayarak destek olsanız olmaz mı?BAŞKENT DOĞALGAZ duydun mu?


KEMAL ÖZKİRAZ

Ekonomik kalkan paketinin yeni mujdesi:) Elektrik doğalgaz üç ay veresiye :) Yazın ortasında, kış ortalamasını alıp, 1000 lira doğalgaz hesaplar bunlar. Kalkan ışte...

 

  Kaynak: rik
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI