anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Dışişleri Bakanlığı: "İsrail'in işgal ve ilhak politikası sonuçsuz kalmaya mahkumdur"

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim kararına ilişkin, "İsrail’in uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak hız kesmeden sürdürdüğü işgal ve ilhak politikası sonuçsuz kalmaya mahkumdur" açıklamasını yayımladı.
 Tarih: 16-10-2020 22:22:02
Dışişleri Bakanlığı:

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ahiren duyurduğu Batı Şeria'da ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanması, bu ülkenin hukuk tanımaz, mütecaviz politikalarının son örneğidir. Bu adımla birlikte, işgal altındaki Filistin topraklarında sadece 2020 yılında inşa edileceği duyurulan yasadışı yerleşim birimlerinin sayısı 12 bini geçmiştir" denildi. 

İsrail'in politikalarının sonuçsuz kalacağı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak hız kesmeden sürdürdüğü işgal ve ilhak politikası sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Türkiye, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin kurulmasına yönelik çabaları desteklemeye ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI