anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri: Rusya'nın 5 uçağı ve 1 helikopteri vuruldu

Ukrayna, 5 Rus savaş uçağı düşürdüğünü açıkladı ancak Rusya'dan yalanlama geldi.
 Tarih: 24-02-2022 10:45:56
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri: Rusya'nın 5 uçağı ve 1 helikopteri vuruldu

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun ülke savunması sırasında Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait 5 savaş uçağı ile bir helikopteri düşürdüğünü bildirdi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ise, yayımladığı yazılı açıklama ile, Rus ordusunun ülkenin doğusundaki birliklerini "yoğun bir biçimde bombalamaya" başladığını duyurdu.

Ordu, Kiev yakınlarındaki Boryspil Havaalanı da dahil olmak üzere diğer bazı havaalanlarına da füze saldırısı düzenlendiğini aktardı. Açıklamada, Ukrayna hava kuvvetlerinin Rusya'nın saldırısına karşı cevap verdiğini ve püskürttüğünü belirtildi. Öte yandan ordu, güneydeki Odesa şehrinde, Rus paraşütçü birliklerinin olduğu yönündeki haberleri de yalanlandı.

Rusya yalanladı

Rusya Savunma Bakanlığı ise, Kiev'in uçakların düşürüldüğü ile ilgili iddiasını yalanladı. Ayrıca Rus Savunma Bakanlığı, Ukrayna hava savunma sistemlerinin çökertildiğini öne sürdü. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkeye yönelik füze saldırıları olduğu yönündeki haberleri doğruladı. Zelenskiy, ülkesinin altyapılarına ve sınır muhafızlarına füze saldırıları düzenlediğini söyledi. Kiev Havaalanı'nda tüm uçuşlar durduruldu Ukrayna Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kiev Havaalanı'ndaki tüm uçuşların iptal edildiğini, havaalanındaki tüm yolcuların ve personelin tahliye edildiğini duyurdu

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI