anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Erdoğan'dan koronavirüs toplantısı öncesi açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki koronavirüs toplantısı öncesinde "Günlük hayatı durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır. Alacağımız kararlarla bu süreci her birlikte aşacağız" dedi.
 Tarih: 18-03-2020 14:56:37
Erdoğan'dan koronavirüs toplantısı öncesi açıklama

 

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla Çankaya Köşkü'nde saat 14.20 başlayan toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi ve Sağlık Politikaları kurullarının üyeleri, Bakanlar, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, AK Partili yöneticiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından koronavirüsle mücadele çerçevesinde atılması gereken adımlarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

TOPLANTI ÖNCESİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs hastalığı ile ilgili gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantısının ardından milletimize gerekli açıklamaları yapacağız. Bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulması ile ilgili önlemleri hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Gönüllü veya zorunlu karantinalar nedeniyle günlük hayatı durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır. Hem hastalığının bir salgın haline dönüşmesini engellemeye hem de ekonominin çarklarının dönmesine gayret edeceğiz. Koronavirüsle mücadele ederken ekonomide çarkların dönmesini sağlamak kolay değildir, bu zoru milletimizle birlikte başaracağız. Alacağımız kararlarla bu süreci her birlikte aşacağız. 

Ağustos 2018'de yaşadığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının etkilerinden kurtulmaya, işlerin yoluna girmeye başladığı dönemde ipin ucunu asla bırakamayız. Petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır. Önümüzdeki birkaç haftalık süreci iyi yönetirsek, milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutarsak umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor. Önemli olan hastalığın bizi yenmesine fırsat vermeden hem tıbbi olarak virüsün hem de psikolojik ve ekonomik etkilerinin üstesinden gelebilecek dirayeti ortaya koyabilmemizdir.

Biliyorsunuz dün Fransa Başkanı Macron, diğer tarafta Merkel, diğer tarafta Johnson'la dörtlü bir video konferans yaptık. Bu video konferansta ele aldığımız koronavirüs konusunda en iyi konumda bizim olduğumuz gözüküyor. Bizim ardımızdan Almanya geliyor. Ama İngiltere ve Fransa’nın durumu bizimle mukayese edilmeyecek derecede olumsuz.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI