anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Sabancı, ABD'de enerji şirketi kurdu

Sabancı Holding, ABD Delaware'de Sabancı Renewables adlı şirket kurarak, yenilenebilir enerji faaliyetlerinde iş yapacak. Şirket ABD'de güneş enerjisi kurmak için lisans aldı.
 Tarih: 11-10-2022 10:04:39
Sabancı, ABD'de enerji şirketi kurdu

 Sabancı Holding, ABD'de yenilenebilir enerji şirketi kurduğunu açıkladı. Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde, "yeni ekonomi odaklı büyüme, küresel ayak izini pekiştirme ve geleceğin teknolojilerini geliştirme stratejileri doğrultusunda, tek ve kurucu ortağı olduğu, yenilebilir enerji ve iklim teknolojileri alanlarında yatırım yapmak üzere" Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. unvanlı yeni bir şirket kurulduğunu duyurdu. KAP bildiriminde şu ifadeler kullanıldı:

"- Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. tarafından Amerika'nın önde gelen girişim sermayesi fon yönetim şirketlerinden biri olan Safar Partners ile uzun vadeli stratejik ortaklık kurulmuştur. Bu stratejik ortaklık ile birlikte Safar Partners'ın çeşitli fonlarına ve bu sayede Safar Partners ağındaki start-up'lara doğrudan yatırım yapma hakkı elde edilmiştir. İlk etapta füzyon teknolojisini hayata geçirme kabiliyeti yüksek bir girişim olan Commonwealth Fusion Systems ile derin jeotermal enerji teknolojileri geliştiren Quaise Energy gibi küresel enerji sorununa kalıcı ve temiz çözümler sağlamayı hedefleyen fon ve start-up'lara yatırımlar yapılmıştır.

-  ABD'de yenilebilir enerji porföyü kurulması amacıyla paylarının tamamı Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş.'ye ait olmak üzere Delaware merkezli Sabancı Renewables Inc. şirketi kurulmuştur. Sermayesinin tamamı dolaylı olarak Şirketimize ait olan Sabancı Renewables Inc., ABD'de 272 MW'lık güneş enerjisi santrali kurulmasına ilişkin proje lisans alımını tamamlamıştır. Söz konusu santral yatırımı için Mühendislik, Satınalma ve İnşaat Sözleşmesi (EPC) imzalanmış olup, projenin 2024 yılı ortasında tamamlanması hedeflenmektedir."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI