anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Erdoğan deprem konutlarını teslim etti

İzmir’de geçen yıl meydana gelen depremin ardından tamamlanan 596 konut ve 145 işyerini İzmirli depremzedelere teslim edildi
 Tarih: 26-11-2021 16:32:48
Erdoğan deprem konutlarını teslim etti

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen depremin ardından inşasına başlanan ve bir yıllık süre içerisinde tamamlanan 596 konut ve 145 işyerini İzmirli depremzedelere teslim etmek üzere Bayraklı ilçesine geldi. Hem Bayraklı'da hem de rezerv alanda 5 bin 39 bağımsız bölümden oluşan İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi başlatılırken, rezerv alanda 369 konut yılsonu itibariyle tamamlanacak, diğer konutlar da etaplar halinde teslim edilecek.

Barış Sitesi'nde düzenlenen törende hak sahiplerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki yerel yönetimlere yüklenerek, “Daha kendi hizmet binaları ile ilgili meselelerini çözemeyenlerin İzmir'i 2023'e, 2053'e taşıyan bir vizyon ortaya koyabilmeleri zaten mümkün değildir. Depremin ardından buraya geldiklerinde kendilerinden güvenli evlere sahip olmak isteyen vatandaşları, ‘devlet yapsın' diyerek tersleyenlerden İzmir'e hayır gelmez.

İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin önüne geçecek yatırımları yapmak yerine felaketin büyümesini seyredenler bu güzel şehrin geleceğini aydınlatamaz. İzmir Körfezi'nin kirliliğini görüyorsunuz değil mi? Bu belediyenin görevi. Türkiye'de İzmir dışında hiçbir yerde kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırması yapmayan belediye bulunmuyor. Biz şehirlerimize eser ve hizmet getirirken, asla ayrımcılık yapmadık. Tek kriterimiz, ülkemizin ve insanımızın neye ihtiyacı olduğudur. İçme suyundan, yol, köprü, metro gibi ulaşım projelerine kadar aslında yerel yönetimlerin sorumluluğunda olan işleri ilgili bakanlıklarımız vasıtası ve merkezi yönetim bütçesi ile yürüttük” diye konuştu.

“Gerçek yüzlerini artık sizlerin de gördüğüne inanıyorum”

“Bakanlarımıza ve milletvekillerimize yürekten dile getirdiğiniz teşekkür ifadeleri, doğru olanı yaptığımızın en büyük ispatıdır” diyen Erdğan, “Cumhuriyetimizin bu güzel şehri için elimizden geleni elbette yapıyoruz, yapacağız. Yerel yönetimlerdeki çeyrek asırlık ihmalini de içimiz acıyarak izliyoruz. Altyapı yetersizliği her yağışta, her yoğunlukta kendini belli ediyor. Son sel felaketinde ortaya çıkan tabloyu en iyi sizler biliyorsunuz. Bu şehri turist gibi ziyaret eden muhalefet partisinin genel başkanı, acaba kendi belediye başkanlarına İzmir'in hangi derdine derman olacak talimatı vermiştir?

Belediyelerin sorumluluğunda olan ve yıllardır en küçük bir çözüm üretilmeyen hususların suçunu, hükümete atma dışında yaptıkları herhangi bir iş var mı? Tüm İzmirlilerden rica ediyorum, seçimlerde verdikleri sözleri şöyle alt alta yazın; bunlardan hangilerinin ne oranda hayata geçirildiğine bakın. Şimdiden karşılaşacağınız durumu söyleyeyim; neredeyse sıfıra yakın bir vaat gerçekleştirme tablosu göreceksiniz. Amacım kesinlikle siyasi polemik değil. Sadece İzmir adına duyduğum samimi üzüntüyü sizlerle paylaşıyorum. Hiçbir hizmet yapmadan, eser ortaya koymadan İzmir'e kendi ideolojik saplantılarının gömleğini giydirmeye çalışanların gerçek yüzlerini artık sizlerin de gördüğüne inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI