Banner  
 
  Sık Kullanılanlara Ekle Üyelik   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Reklam   |   İletişim
Banner
 
  SİYASET   |   EKONOMİ   |   DÜNYA   |   SPOR   |   SAĞLIK   |   MAGAZİN   |   EĞİTİM   |   KÜLTÜR - SANAT   |   TEKNOLOJİ   |   GÜNDEM   |   MEDYA   |   ŞİRKET HABERLERİ   |   YAŞAM   |   POLİS- ADLİYE  
 
 
 
 
  Paylaş:   facebook ico   google ico   yahoo ico   twitter ico   delicious ico   digg ico   myspace ico   mixx ico   stumbleupon ico   reddit ico   friendfeed ico   live ico Okunma Sayısı 7137 Yorumlar 0
Yazdır
 
 
Fifa'dan şike ile ilgili flaş açıklama

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA),şikeyle ilgili flaş açıklamalrda bulundu ...

http://www.iletisimhaberajansi.com/haber_resimleri/fifadan_sike_ile_ilgili_flas_aciklama_12846_510_310.jpg
 

FIFA, ''Bochum soruşturması'' sonrası Türkiye'de, ayrıca Finlandiya'da suçlu bulunan toplam 26 kişinin cezalarına dikkati çekerek, bu uygulamaların tüm dünyada geçerli olmasına karar verdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ''Bochum soruşturması'' sonrası Türkiye'de, ayrıca Finlandiya'da suçlu bulunan toplam 26 kişinin cezalarına dikkati çekerek, bu uygulamaların tüm dünyada geçerli olmasına karar verdi.FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, üye federasyon, konfederasyon ve diğer spor organizasyonlarının, FIFA Disiplin Tüzüğü'nün 136. maddesi gereğince, maç sonuçlarına yasa dışı yollardan tesir etmeyi de içeren ihlalleri, ilgili hususlarda aldıkları kararların dünya genelinde uygulanması amacıyla FIFA'ya bildirmekle yükümlü oldukları hatırlatıldı.
 
Açıklamada, FIFA Disiplin Komitesi Başkanı Marcel Mathier'in, Disiplin Tüzüğü'nün 78. maddesinin 1. paragrafı ile 136ff maddesi uyarınca, ilgili federasyonların talebini göz önünde bulundurarak, temel aldığı ilgili federasyon hükümlerinin dünya genelinde uygulanmasına karar verdiği belirtildi.
 
Açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, ''Bochum soruşturması''nın ardından, amatör ve profesyonel oyuncu, teknik direktör, kulüp ve maç yetkililerinin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi suçlu bulduğu, bu kişilere bir yıldan ömür boyuna kadar çeşitli sürelerde men cezasına çarptırdığı belirtildi.
 
Suçlu bulunduğu belirtilen 24 kişiden altısının ömür boyu, dördünün 3'er yıl, ikisinin 2,5'er yıl, altısının 2'şer yıl ve altısının birer yıl men cezalarının dünya genelinde uygulanmasına karar verildiği de ifade edildi.
 
FIFA'nın açıklamasında, Türkiye'de geçen sezon büyük bir şike soruşturmasının açıldığı ve sürecin halen devam ettiği de hatırlatıldı.
 
Açıklamada, Finlandiya'da ceza alan 2 kişinin cezalarının da dünya çapında uygulanması istenirken, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin, ''Disiplin Komitesi'nin aldığı bu kararlar, spor ve adil oyunu korumaktaki ve FIFA'nın bu değerlerini paylaşmayanlara sıfır tolerans gösterileceğindeki kararlılığının bir kanıtıdır. Bu kararların, dünya genelinde açık bir mesaj niteliği oluşturmasını umuyoruz. Eğer kuralına göre oynamazsanız, cezalandırılırsınız'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

 
Yayınlanma Tarihi: 10.02.2012 10:26:46     Haberi Ekleyen: Mustafa YÜCE
 
 
 
Yorum Yazın  
Kalan karakter:
500
Lütfen resimde gördüğünüzü doğrulama kutusuna yazınız.
Kod
güvenlik kodu resmi yenile
resmi yenile
Doğrula
 
 
Banner
 
Spor Son Haberler
http://www.iletisimhaberajansi.com/haber_resimleri/bebe_kalmak_istedi_ama_21542_100_100.jpg Bebe kalmak istedi, ama...
Manchester United'dan kiralanan Bebe, menaceri aracılığıyla kulübe haber gönderdi. ...
21.05.2012 15:18:05

http://www.iletisimhaberajansi.com/haber_resimleri/avrupa_ile_asyanin_ortasinda_dalgalanacak_21541_100_100.jpg Avrupa ile Asya'nın ortasında dalgalanacak
Bugün Boğaz Köprüsü'ne G.Saray bayrağı asılıyor... ...
21.05.2012 15:15:50

http://www.iletisimhaberajansi.com/haber_resimleri/milli_gazeteden_ilginc_sansur_21540_100_100.jpg Milli Gazete'den ilginç sansür!
Kadın-Erkek Güreşi haberini, 'İki resim iki rezalet' başlığıyla manşetine taşıyan Milli ...
21.05.2012 15:13:14

• TFF binası kurşunlandı
• Erkut işi karıştı
• Bütün adamları F.Bahçe yönetiminde
• Fenerbahçe ikinci bombayı patlattı...
• Koç: Ailevi nedenlerden dolayı yokum
 
Banner
 
En Çok Yorumlanan Haberler tümü
 
 
 
 
   
 
      Manşet Haber © 2005-2010
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0312) 425 30 00 | Fax : (0312) 425 44 42
Kullanım Koşulları   |   Gizlilik