anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Erdoğan: Yıl sonuna kadar TOGG'u üretim bandından indireceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'sene sonuna kadar TOGG'un üretim bandından indirerek hizmete sunulacağını' açıkladı.
 Tarih: 17-06-2022 21:04:03
Erdoğan: Yıl sonuna kadar TOGG'u üretim bandından indireceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve İklim Konulu Büyük Ekonomiler Forumu’nda yaptığı konuşmada, "Bu yıl sonuna kadar Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'u üretim bandından indirerek hizmete sunacağız” dedi. Erdoğan, Paris Anlaşması'nın onaylanmasıyla Türkiye'nin 2053 yılında net sıfır emisyon hedeflediğini söyledi.

Erdoğan yaptığı konuşmada, "Ortak evimiz dünyanın geleceği için Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele politikasını ve sektörel stratejilerini güçlendirmek gayesiyle ulusal ve uluslararası tüm paydaşların katılımıyla iklim şurasını gerçekleştirdik. Ulusal katkı beyanımızı güncelliyoruz. Yol haritamızı teşkil edecek uzun dönemli iklim stratejimizi ve eylem planımızı bu yılın sonunda açıklayacağız. Avrupa yeşil mutabakatıyla uyumlu olarak yeşil eylem planımızı kabul ettik. Yeşil limanlarımızın sayısını artırıyoruz. Ormanlarımızı, korunan alanlarımızı genişletiyoruz. Çölleşme ve erozyonla mücadelede dünyanın lider ülkelerinden biriyiz. Ulaştırma kaynaklı emisyonun azaltılması ve gübre yönetimi noktasında da üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar, Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'u üretim bandından indirerek hizmete sunacağız. Sürdürülebilir ve iklim dostu ulaşım türlerini yaygınlaştırıyoruz" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin enerji alanında gerçekleştirdiği iyileştirmelerle yıllık 100 milyon ton ilave sera gazı emisyonunun engellendiğini dile getirdi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI