anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Sağlık Bakanı Koca: Bartın'dan İstanbul'a getirilen 6 madenciden 5'inin durumu ciddi

41 madencinin hayatını kaybettiği Bartın'daki maden faciasına ilişkin olarak konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da tedavi gören 5 madencinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.
 Tarih: 16-10-2022 07:46:46
Sağlık Bakanı Koca: Bartın'dan İstanbul'a getirilen 6 madenciden 5'inin durumu ciddi

Bartın'daki patlamada yaralanan madencilerin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "6 yaralıdan 5'inin durumu ciddi." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Bartın'da şu an takip edilen 3 hastamız var. Genel durumları iyi, solunum cihazına bağlı olan herhangi hastamız yok. Zannediyorum 2-3 gün içeisinde taburcu edebiliriz. Özellikle durumu ciddi olan 6 hastamızı ki, 5'i yanık hastası, 1 hastamız da karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle uçak ambulansla en geniş imkanları olan yanık merkezimize getirmiş oldu.

Demin hastalarımızı ziyaret ettim.Her biriyle ilgili değerlendirmelerini yaptık. Yakınlarına bilgi verdim. 6 hastamızın 5'i durumları ciddi. 5'i de solunum cihazına bağlı. Yanık yüzdeleri yüzde 65 ile 85 arası değişmekte. Bir hastamız dün nakli yapılırken hastanemize aldığımızda kalbinin durduğu ve canlandırmalarıyla geri dönen hastamızdı.Bugün düne göre biraz daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ciddiyetini korumayadevam ediyor. Yanık hastalarının durumlarının ciddi olduğu, yani 5 hastanın, ilk dört günün kritik olduğunu, bütün arkadaşlarımızın merkezde, yoğun bakım ünitesinde ilgili branşlarla birlikte  hassasiyetle takip ettiklerini söyleyebilirim. Yakınen takip ediyor,sayın Cumhurbaşkanımız da özellikle her hastamızı yakınen takip ediyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI