anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Rusya-Ukrayna temsilcilerinin ikinci görüşmeleri bugün yapılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rusya-Ukrayna temsilcilerinin bir araya geleceği ikinci tur görüşmeler bugün gerçekleşecek” dedi.
 Tarih: 03-03-2022 12:47:51   Güncelleme: 03-03-2022 13:07:51
Rusya-Ukrayna temsilcilerinin ikinci görüşmeleri bugün yapılacak

Sergey Lavrov, Ukrayna'ya yönelik askeri harekat ve Kiev yönetimiyle yürütülen müzakere sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lavrov, "Rusya-Ukrayna temsilcilerinin bir araya geleceği ikinci tur görüşmeler bugün gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki duruma çözüm bulunacağına inandığını kaydeden Lavrov, Moskova'nın bu ülkeyle görüşmelerindeki koşullarının “oldukça küçük olduklarını” belirtti.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı, "Batı, Rusya’yı duyuyor, fakat dinlemiyor" diye konuştu.

"Rusya’nın güvenliği için neyin gerektiğini Batı belirleyemez" vurgusunu yapan Lavrov, "Rusya, Ukrayna topraklarından kendisine doğrudan saldırı düzenlenmesi tehdidinin bulunmasına izin veremez" dedi.

Lavrov, "ABD, Napolyon ve Hitler’in bir zamanlar yaptığı gibi Avrupa’yı kontrolü altına almış, kendine tabi bırakmış durumda" değerlendirmesini yaptı.

Batılı liderlerin 'nükleer savaş' ihtimali hakkındaki açıklamalarına değinen Lavrov, şöyle devam etti: "Batı’nın, elinde nükleer silah bulunduruşunu dile getirmesi, bir şeylere işaret ediyor. Nükleer savaş, Rusya’dakilerin değil, Batı’dakilerin akıllarından geçirdiği bir şey."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI