anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Bayramda sokak kısıtlaması olacak mı?

Kontrollü sosyal hayat döneminde Ramazan Bayramı için hangi önlemlerin alınacağı bugün yapılacak olan kabine toplantısında masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem bayrama hem de bayram sonrasına ilişkin kararları kabine toplantısının ardından duyurması bekleniyor.
 Tarih: 18-05-2020 09:07:39
Bayramda sokak kısıtlaması olacak mı?

 

Ramazan Bayramı'nda alınacak önlemler, normalleşmeye ilişkin atılacak yeni adımlar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında ele alınacak.


ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞUNA İLİŞKİN ÖNLEMLER GÖRÜŞÜLECEK


Kabinede salgının seyrindeki son durum ayrıntılarıyla masaya yatırılacak ve arife günüyle birlikte bayram boyunca sürecek 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek. Arifenin cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle özellikle 22 Mayıs Cuma günü yaşanabilecek alışveriş hareketliliğine ilişkin önlemler de gündemde olacak. İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilde alışveriş yoğunluğunun yaşandığı noktalarda alacağı tedbirlerin genelgeyle duyurulması planlanıyor. Bu kapsamda bayram alışverişinde öne çıkan şeker, çikolata, tatlı, ayakkabı ve giyim alışverişi ile mezarlık ziyaretlerini de içeren kapsamlı bir genelge çıkarılması gündemde.


Bayram süresince ziyaretçi yasağı olması nedeniyle engelli ve yaşlı bakımevlerinde kalan vatandaşların yalnız bırakılmaması için yapılacak hazırlıklar da değerlendirilecek.


KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT DÖNEMİ


Toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgınındaki son durumu verilerle anlatacak. Kontrollü sosyal hayat için alınan kararların nasıl sonuç verdiği gözden geçirilecek, olası yeni adımlar görüşülecek. Bilim Kurulu'ndan gelen tavsiye doğrultusunda birkaç ilde daha seyahat kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı ele alınacak.


TURİZMDE YENİ SEZON HAZIRLIKLARI

 

 
Ve turizmde yeni sezon hazırlıkları... Tanıtım kampanya çalışmaları ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kabinede bir sunum yapması bekleniyor. Yurt içi ve yurt dışı turizmin başlaması için ulaşım takvimi gözden geçirilecek.


Kabine toplantısında alınan kararların, toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI