anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Marmara ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Kayyumlar, külliyeler gidecek; biz kazanacağız!"

Marmara Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Marmara Üniversitesi'ne ait Anadolu Hisarı Kampüsünün Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edilmesine dair açıklama yayımladı.
 Tarih: 19-02-2022 15:14:05
Marmara ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Kayyumlar, külliyeler gidecek; biz kazanacağız!

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Mehmet Naci İnci, üniversite öğrencilerine gönderdiği e-mail ile Marmara Üniversitesi'ne ait Anadolu Hisarı Kampüsünün Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edildiğini duyurmuştu.

Anadolu Hisarı kampüsünde eğitim görmekte olan Marmara Üniversitesi öğrencilerinin nerede eğitimlerine devam edecekleri açıklanmazken, iki üniversitenin öğrencileri de barınma ve ulaşım sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktan endişeli.

"Kayyumlar, külliyeler gidecek, biz kazanacağız!"

Duruma tepki gösteren öğrenciler konuyla ilgili ortak bir açıklama yayımladı:

"Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü kayyum rektörlerin kararları ile Boğaziçi Üniversitesi’ne ek olarak tahsis ediliyor. Anadoluhisarı yerleşkesinde okuyan Marmara Üniversitesi öğrencilerine duruma ilişkin hiçbir açıklama yapılmazken, Boğaziçi ve Marmara üniversitesi öğrencilerini önümüzdeki eğitim döneminde yeniden barınma ve ulaşım problemleri bekliyor.

Üniversiteler bilimin ve aydınlanmanın yuvasıdır. Üniversiteleri, yalnız idari boyutta değil fiziksel olarak da hiçe sayan bu kararın atanan kayyuma ve onun yaptırımlarına karşı direnen öğrencilerle simgeleşmiş Güney Kampüsü’nü dağıtmak için olabileceğini, üniversiteyi kazanmak için omuz omuza mücadele ettiğimiz Boğaziçi direnişinden biliyoruz. Üniversitesiler; öğrenciler, akademisyenler, çalışan emekçiler, öğrenci kulüpleri ve üniversitenin tüm bileşenlerinindir.
Kampüslerinin akıbetine ilişkin söz hakkı da bu öznelerindir. Üniversiteleri AKP rejiminin arka bahçesi olarak dizayn etmeye çalışan kayyumcu zihniyeti tanımıyoruz!
Kayyumların iki dudağı arasından çıkan sözlerle, kimseye haber vermeden imzalanan anlaşmalarla, inşa edilen külliyeler ile oradan oraya taşınmayacağız.
Kayyumlar, külliyeler gidecek; biz kazanacağız!"

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI