anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Dubai, alkol vergisini sıfırladı

Dubai, turizmi canlandırmak için alkollü içeceklerden aldığı yüzde 30'luk vergi ve içki içenlerden istenen 'ruhsat' ücretini kaldırdı.
 Tarih: 03-01-2023 08:08:47
Dubai, alkol vergisini sıfırladı

 Körfez'in ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin "eğlence başkenti" Dubai, turizmi canlandırmak için alkollü içkilerle ilgili yasaları daha da gevşetiyor.

Daha önce Ramazan süresince gündüz alkol satışı ve eve içki teslimi yasaklarını kaldıran Dubai yönetimi, alkollü içeceklerden aldığı yüzde 30'luk vergiyi sıfırladı. İçki içenlerden istenen ruhsat da artık ücretsiz olacak.

Dubai'de içki dağıtımını yürüten iki şirket, Dubai Maritime and Mercantile International (MMI) ile African & Eastern vergi indirimini fiyatlara yansıtacaklarını açıkladı.

BBC'nin haberine göre MMI'ın sözcüsü Tyrone Reid, "100 yıl önce Dubai'de çalışmaya başladığımızdan bu yana, emirlik yönetiminin konuya yaklaşımı hep dinamik, duyarlı ve herkesi kapsayıcı oldu" dedi.
Reid, "Yasalardaki son güncellemeler Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde alkollü içecek tüketimi ve alımının güvenli ve sorumlu bir şekilde devam edebilmesi bakımından hayati önem taşıyor" diye konuştu.
Pazar günü yürürlüğe giren kararın kalıcı bir düzenleme olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor.
Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.

Dubai'de her 10 kişiden dokuzu yabancı uyruklu ve bu kişilerin birçoğu alkolden alınan verginin yüksekliği nedeniyle araçlarıyla diğer emirliklere giderek daha ucuza toptan içki alıyordu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI