anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

CHP'den Erdoğan'ın 'anayasa değişikliği' sözlerine ilk yanıt: 'Yeni anayasa, yeni meclisin işi olacak'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği yasa önerisini yalnızca başörtüsü düzeyinde değerlendiren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'anayasal değişiklik' teklif etti. CHP'den yanıt geldi.
 Tarih: 05-10-2022 15:12:39
CHP'den Erdoğan'ın 'anayasa değişikliği' sözlerine ilk yanıt: 'Yeni anayasa, yeni meclisin işi olacak'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği yasa önerisini yalnızca başörtüsü düzeyinde değerlendiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliği teklifine ana muhalefet partisinden ilk yanıt, Özgür Özel'den geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni anayasa, yeni meclisin işi olacak" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ: OLACAĞI BUYDU ZATEN
Özel'in paylaşımı, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği grup toplantısı sonrası Erdoğan'a soruldu.

“Olacağı buydu zaten. Dürüst değil bunlar. Bunlar böyle bir yasal düzenleme ile kendilerine göre istedikleri gibi" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu işi zaten yasal düzenlemeye filan gerek yok çünkü şu anda zaten yasal teminat altında. Eğer sen dürüstsen, samimiysen gel bu işi anayasa teminatı altına alalım. Kaldı ki anayasamızda da bunu geniş manada teminat altına alan maddeler var. Ama bunu hak ve özgürlükler çerçevesi içerisinde açık, samimi başörtüsü konusunu oraya oturtalım."

'BEN ŞU ANDA ANAYASA VE ADALET KOMİSYONU ÜYELERİMİ ÇALIŞTIRIYORUM'
"Dar kapsamlı bir anayasa teklifinden mi söz ediyoruz" sorusu üzerine ise Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkenin tüm kurumlarında, her şeyinde bu işi en geniş anlamda yer alacak şekilde, ben şu anda Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerimi çalıştırıyorum. Bu teklifimizi biz Meclis’e getireceğiz. Biz Meclis’e getirdikten sonra o ne yapacak, desteklemeyecek. Ne kadar samimi olduğu, her zaman olduğu gibi tekrar meydana çıkacak."

Erdoğan, seçim günü için 14 Mayıs 2023 tarihinin konuşulduğuna ilişkin soruya ise “Karıştırma” diye yanıt verdi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI