anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye'yle diyalog kanalları asla kapatılmamalı

Uluslararası hukukun Atina'dan yana olduğunu savunan Miçotakis, Türkiye'ye 'iletişim kanallarını açık tutalım' çağrısı yaptı.
 Tarih: 17-06-2022 21:06:29
Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye'yle diyalog kanalları asla kapatılmamalı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, iki ülke arasındaki gerilimi artıran "keskin" söylemlere rağmen Türkiye ile iletişim kanallarını açık tutmak istediklerini belirtti. 

Lefkoşa'ya yaptığı ziyarette Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya gelen Miçotakis, uluslararası hukukun Yunanistan'dan yana olduğunu savundu.

Diplomasi kurallarının dışındaki söylemleri bir kenara bırakacaklarını kaydeden Miçotakis, "Bu yaklaşımın doğru olduğuna ve iletişim kanallarını her zaman açık tutarak daha sakin sulara geri döneceğimize inanıyorum. Benim görüşüm, bu kanalların en zor zamanlarda bile asla kapanmamaları gerektiği yönünde olmuştur" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası gazetecilere verdiği demeçte, "Önümde dürüst bir politikacı olmadığı sürece onlarla bir daha görüşmeyeceğimizi söylemiştik. Bundan daha net, daha açık bir yanıt olamaz. Dolayısıyla Yunanistan bundan sonra kendi başının çaresine bakabilir" ifadelerini kullanmıştı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI