anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Demokratik Değişim Hareketi'nden ABD'ye tepki

George Floyd'un bir polis tarafınden zalimce nefessiz bırakılarak öldürülmesini protesto eden Demokratik Değişim Hareketi, Amerikan Büyükelçiliğine siyah çelenk bıraktı.
 Tarih: 06-06-2020 22:18:36   Güncelleme: 06-06-2020 23:08:36
Demokratik Değişim Hareketi'nden ABD'ye tepki

 

Rubil GÖKDEMİR yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 

EY MUKTEDİRLER,

• Hangi yol ve yöntemle iş başına gelirseniz gelin hiç fark etmez; sözde temsil ettiğiniz ve oturduğunuz koltuklardan çok daha önemli değerlerimiz olduğunu sakın unutmayın...

• İnsanlık alemi olarak; Binlerce yıllık birikimimiz sonucu, başta yaşama hakkımız olmak üzere, diğer temel hak ve hürriyetlerimizi hukuken güvence altında almak ve adâlet duygumuzun rencide edilmeyeceği bir toplumsal düzende yaşamak için, halihazırda memurlarımız olarak sizlerin temsil ettiği, ancak gerçekte bizlere ait devlet denen organizasyonu kurduk...

• Vergilerimizle ve sahip olduğumuz ortak kamu kaynaklarıyla finanse ettiğimiz “devlet” denen organizasyonda, sizler bizim ihtiyacımız olan kamu hizmetlerini yerine getirilmek için görev ve yetki sınırları hukuk kurallarıyla belirlenmiş ve seçilmiş müstahdemlerimiz olarak, sizler öncelikle yaşam hakkımızı korumak, güvenliğimizi sağlamak ve en önemlisi hukuk içinde kalarak adâletli bir düzeni tesis etmekle sorumlusunuz.

• Ey muktedirler başta ABD yönetimi olmak üzere sizler ise, kurguladığınız finansal kapitalizmle, Dünyanın bütün gelirinin 88 Trilyon $ olduğu bir ekonomik düzende 257 Trilyon $’lık küresel borç stoku ve 54 Trilyon $’lık “hane halkı” borçları ile milyarlarca çalışanı tüketime dayalı ekonomik sisteminizle kendinize 20-30 yıl boyunca gönüllü köle yaptınız.

• Bugüne kadar saltanatını sürdürdüğünüz bütün Dünya Kovid 19 gibi bir salgınla karşı karşıya kalınca da, gerçek anlamda insanlarınıza sahip çıkmak yerine; sözde sadaka dağıtır gibi sosyal yardımlarınız dışında, milyarlarca insanı kaderiyle baş başa bırakıp, sadece küresel sömürü düzeninizi ayakta tutma derdine düştünüz.

• Ey Amerika eğer Dünyanın süper gücüyseniz, aynı zamanda kuruluş ilkeleriniz olan yüksek insanlık değerlerini de kayıtsız şartsız savunmak ve temsil etmek zorundasınız.

Oysa ki tam aksine, diğer mazlum milletleri temsil eden milyarlarca insan gibi işsiz kalan kendi vatandaşlarınız içinde 40 milyon kişiden biri olan George Floydu, sözde “kamu düzenini” korumak adına  20 $’lık alışveriş için vahşice, gaddarca “nefessiz bırakarak” öldürdünüz. Finansal Kapitalizmin muktedirleri olarak, bütün insanlık alemini Küresel Borç Tuzağına çekerek, trilyonlarca dolarlık ölçülerle sömürürken, 20 $’lık sahte banknot için, dünyanın bütün itilmiş, kakılmışlarını temsil eden George Floyd’u ırkçı muhafızlarınız vasıtasıyla acımasızca öldürdünüz.


• Ey muktedirler, yeni Dünyanın Modern Firavunları, sakın unutmayın siz asla ve kat’a efendimiz değilsiniz, sözde temsil ettiğiniz insanlar da sizin marabalarınız değildir. Aksine, efendiniz içinde bizlerinde bulunduğu sizi seçenler veya bir biçimde temsil gücünü elinize geçirdiğiniz halklarınızdır.

• Unutmayın ki, sınırlı süreyle temsil ettiğiniz ve hizmet vasıtası olan “devlet” organizasyonu ve sömürü mekanizmasının ifadesi olan “kamu düzeni” kavramlarından daha kutsal değerlerimiz vardır; İnsanlık ailesinin onurlu bir üyesi olarak Türk milleti adına ifade etmek isteriz ki, İNSAN ONURU, İNSAN HAKLARI, EVRENSEL HUKUK İLKELERİ, DEMOKRATİK ESASLAR VE BU DEĞERLERİN ÜRÜNÜ VE HASILASI OLAN ADÂLET DUYGUMUZ asıl kutsallarımızdır...

• İşte bu sebeple ve gerekçelerle insanlık olarak bütün kutsal değerlerimizi çiğneyen başta ABD yönetimi ve D.TRUMP olmak üzere, nefret ve ırkçılık dili kullanan, insan hakları ve evrensel hukuk ilkelerini ihlâl eden bütün zalim muktedirleri, modern çağın firavunlarını, İNSAN ONURU, İNSANLIĞIN ORTAK  DEĞERLERİ olan TEMEL HAK ve ÖZGÜRLÜKLER ve TÜRK MİLLETİNİN VİCDANİ TELAKKİLERİ adına şiddetle kınıyoruz...



NEFES ALMAK İSTİYORUZ !

Demokratik Değişim Hareketi
Sözcüsü
Rubil GÖKDEMİR
“Akıl, Bilim, Hukuk, Demokrasi”

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI