anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

CHP’li Alban: Sırtlarında küfe değil vebal var

CHP'li Mürsel Alban, “Erdoğan sırtında küfe değil, açlığa terk edilen milyonlarca asgari ücretlinin vebali var” dedi.
 Tarih: 23-12-2022 15:39:12
CHP’li Alban: Sırtlarında küfe değil vebal var

AKP’nin 20 yılın sonunda ülkeyi ucuz iş gücü cenneti yaptığını savunan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Çok işçi, düşük ücret” modeliyle ekonomide sömürü düzeni kurulduğunu iddia etti. Alban, “İşçiye verilen asgari ücret değil, sadakadır. Türkiye bu tablo ile dünyanın en düşük emek maliyetlerine sahip ülkesi haline getiriliyor” diye konuştu.

Son 6 ayda bulgur, et, süt, yumurta, yağ, bakliyat ve sebze gibi temel gıda ürünlerine yüzde 100 ile yüzde 140 arasında zam gelmişken, asgari ücrete sadece yüzde 54 oranında zam yapılmasını “insafsızlık” olarak nitelendiren Alban, temel insan haklarından olan gıdaya erişim hakkının, AKP tarafından görmezden gelindiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 8 bin 500 lirayı “Kasada emekçiye, çiftçiye, esnafa, emekliye verecekleri para kalmadı. Bize göre, 10 bin TL’nin üzerinde olması gereken asgari ücret, beklentilerin çok altında kaldı. Açıklanan bu rakam, AKP iktidarının ve tek adamın tükenişinin itirafı olmuştur” şeklinde yorumladı.

Açıklanan asgari ücretin işveren ve hükümet temsilcileri tarafından belirlendiğini belirten Alban, komisyonda görev yapan işçi kesiminin karar toplantısına katılmadığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Buna göre adım atıyoruz” sözlerini de eleştiren Alban, “Erdoğan sırtında küfe değil, açlığa terk edilen milyonlarca asgari ücretlinin vebali var” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI