anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

CHP'den çevreci yaklaşım: 3 TON KAĞIT ATIK BİRİKTİRİLDİ

CHP Genel Merkezinde atık sorununa farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini aktaran Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Genel merkezimizde kâğıt atık tüketimini azaltarak sadece 2021 yılında 3 Ton kâğıt atık biriktirdik. Genel merkezimizde pilot olarak yaptığımız bu uygulamayı diğer atık türlerini de kapsayacak biçimde genişleterek tüm örgütümüzde yaygınlaştırmayı planlıyoruz” dedi.
 Tarih: 30-01-2022 16:14:18
CHP'den çevreci yaklaşım: 3 TON KAĞIT ATIK BİRİKTİRİLDİ

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AKP iktidarının çevre politikalarının sahicilikten uzak olduğunu, çözülmeyen ithal atık sorunu karşısında sıfır atık kampanyasının samimi olmadığını vurguladı. Öztunç yaptığı yazılı açıklamada, Akkuyu nükleer santral projesinin atıklarının akıbetinin ne olacağının halen belirlenmediğini, Gaziemir’deki radyoaktif atığın kaynağının halen açıklanamadığını belirtti. Öztunç’un açıklaması şöyle:

Türkiye İthal Atık Deposuna Çevriliyor 
AKP iktidarının çevre politikalarının sahicilikten uzak olduğunu, çözülmeyen ithal atık sorunu karşısında sıfır atık kampanyasının samimi olmadığını, Akkuyu nükleer santral projesinin atıklarının akıbetinin ne olacağının halen belirlenmediğini, Gaziemir’deki radyoaktif atığın kaynağının halen açıklanamadığını belirten Öztunç, “AKP, atık sorununu da diğer sorunlarımız gibi çözümsüz kılarak karmaşık hale getiriyor. Tehlikeli atıklardan, evsel atıklara kadar atığın bütün alanlarında çözüm bekleyen sorunlar yaşanıyor. Bakan Murat Kurum ile Emine Erdoğan’ın sıfır atık kampanyaları toplumdaki kirlilik algısını değiştirmeye yönelik bir aldatmaca. Ergene’deki kirliliği, ithal atık tartışmalarını, nükleer santralleri, siyanürlü atıkları, Ayvalık, Şebinkarahisar’da içme sularına karışan kimyasalları gündemine almayan bir atık politikası yürütüyorlar. Bu yüzden de sorunu çözümsüzleştiriyorlar” dedi. 


Evsel Atıklar ve Plastik Atıklarla İlgili Çalışma Yapacağız 
CHP Genel Merkezinde yaptıkları farkındalık çalışması kapsamında kağıt sarfiyatını azalttıklarını, basılı yayınlarda baskı sayısını azalttıklarını, kullanılan kağıtları ayrıştırarak sadece 2021 yılında 3 ton kağıdı geri dönüşüme gönderdiklerini aktaran Öztunç, “İlk önce kağıt kullanımında israfı önlemeyi, kağıt atık üretimini önlemeye çalıştık. Oluşan kağıt atığı müspette olarak kullanma birinci kuralımız. Bu kullanılan kağıt oranını ciddi anlamda düşürdü. Önümüzdeki dönemde plastik atık ve evsel atıklarla ilgili benzer bir çalışmayı da yapacağız. Bu sayede bir yandan atık üretimini azaltmayı diğer yandansa fazla tüketimi önlemeyi amaçlıyoruz. Doğanın korunması için öncelikle atık üretimini önleyecek tedbirler alınmalıdır. Bu tüm meseleyi nasıl örgütleyeceğimizin yol haritası olacak ” dedi.

  Kaynak: www.mansethaber.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI